Filipinuose per išpuolį nušauti du Kinijos diplomatai

  • Teksto dydis:

Du Kinijos diplomatai buvo nušauti, o trečias buvo sužeistas per trečiadienį įvykdytą ginkluotą išpuolį viename restorane Filipinų centrinio regiono mieste Sebu, pranešė policija.

Per tą ataką žuvo Sebu konsulo pavaduotojas ir konsulato finansų pareigūnas, o generalinis konsulas buvo sužeistas, nacionalinės policijos atstovas Wilbenas Mayoras (Vilbenas Majoras) informavo SMS žinute naujienų agentūrą AFP.

Po šio išpuolio buvo suimti du kinai – vyras ir moteris, nurodė W.Mayoras, pridūręs, kad moteris buvo konsulato darbuotoja.

Policijos atstovas sakė, kad pareigūnai įvykio vietoje rado pusiau automatinį .45 kalibro pistoletą „Colt“.

Ši ataka įvyko apie 13 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku populiariame filipinietiško maisto restorane „Lighthouse“, pranešė policija.

„Lighthouse“ direktorius Stephenas Johnas Patero (Stivenas Džonas Patesas) sakė, kad diplomatinės atstovybės darbuotojai buvo nušauti privačiame kambaryje tame restorane, kuriame dažnai lankosi vietos politikai.

„Mes iš tikrųjų nematėme šaudynių. Jie buvo privačiame kambaryje. Pasigirdo virtinė šūvių“, – S.J.Patero telefonu sakė AFP.

Sužeisto generalinio konsulo Song Ronghua būklė kol kas nežinoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių