Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisro kelte „Norman Atlantic“ aukų dar padaugėjo

2014-12-30 10:42
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Italijos karinės jūrų pajėgos pirmadienį pranešė, kad per gaisrą automobilių kelte „Norman Atlantic“ Adrijos jūroje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki dešimties.

Atnaujintas skaičius buvo paskelbtas po to, kai Italijos pareigūnai nurodė, jog dar per 40 keleivių, turėjusių būti tame kelte, iki šiol nerasti, tačiau taip pat iškilo abejonių dėl laivo keleivių sąrašo tikslumo.

Po gaisro kelte, plaukiančiame Adrijos jūra, itin sudėtinga žmonių evakavimo operacija truko ilgiau nei parą. Gaisras laive, kuriame buvo 478 keleiviai ir įgulos nariai, kilo ankstų sekmadienio rytą.

Vienas iš pirmųjų Baryje išlaipintų keleivių žurnalistams pasakojo, kad jau ruošėsi mirčiai, išvydęs ugnį ir tirštus dūmus keliose iš Italijos į Graikiją plaukusio kelto dalyse.

„Mes nežinojome ką daryti. Įgula neturėjo supratimo, kaip iškelti žmones iš laivo“, – pasakojo jis.

„Gelbėjimosi valtys neveikė, tik viena iš jų buvo nuleista į vandenį ir ten nebuvo nė vieno įgulos nario, kuris padėtų žmonėms“, – kalbėjo išsigelbėjęs keleivis.

Laivas liko pavojingai dreifuoti audringoje jūroje prie Albanijos krantų.

Bario prokuroras Giuseppe Volpe (Džuzepė Volpė) paskelbė apie pradėtą tyrimą, aiškinantis, ar nelaimę kelte galėjo nulemti aplaidumas. Laivo savininkas italas Carlo Vicentini (Karlas Vinsentinis) pažadėjo bendradarbiauti atliekant šį tyrimą.

Pasak jo, keltas, kuris buvo išnuomotas Graikijos operatorei „ANEK ferries“, buvo visiškai tvarkingas, jo techninė apžiūra, priešgaisrinių durų patikrą, buvo atlikta gruodžio 19 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų