Pereiti į pagrindinį turinį

„Islamo valstybė“ pademonstravo bombą, kuri susprogdino Rusijos lėktuvą

2015-11-18 20:47
BNS inf.
Scanpix nuotr.

„Islamo valstybės“ grupuotė (IS) pranešė, kad slapta įnešė bombą į praėjusį mėnesį sudužusį Rusijos lainerį, išsiaiškinusi, kaip apeiti saugumą Egipto oro uoste.

Paskutiniame grupuotės internetinio žurnalo „Dabiq“ numeryje IS pranešė, kad iš pradžių planavo numušti lėktuvą, priklausantį vienai iš JAV vadovaujamos koalicijos, atakuojančios jų kovotojus Sirijoje ir Irake, šalių.

Tačiau kovotojai savo taikinius pasirinko Rusijos lėktuvą, kuris skrido iš Raudonosios jūros Šarm el Šeicho kurorto, kai rugsėjo pabaigoje Maskva pradėjo savo oro pajėgų kampaniją Sirijoje, nurodoma žurnale.

„Islamo valstybės“ grupuotė paskelbė bombos nuotrauką, kuri, pasak jos, buvo susprogdinta Rusijos keleiviniame lėktuve ir kuri nusinešė 224 juo skridusių žmonių gyvybes.

Šis anglų kalba leidžiamo ekstremistinės grupuotės leidinio numeris išėjo su antrašte „YPATINGA savadarbio sprogstamojo užtaiso, kuris susprogdino Rusijos lainerį, nuotrauka“.

Nuotraukoje matyti geltona gėrimo „Schweppes Gold“ skardinė ir, iš pažiūros, kitos sprogmens sudedamosios dalys.

Ši džihadistų grupuotė, turinti savo padalinį ir Sinajuje, jau anksčiau prisiėmė atsakomybę už Rusijos lėktuvo katastrofą, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Rusijos saugumo tarnyba antradienį paskelbė, kad lėktuvas nukrito dėl jame sprogusios bombos. Dauguma žuvusiųjų buvo rusų turistai. Egipto pareigūnai sako vis dar tiriantys nelaimės priežastį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų