Pereiti į pagrindinį turinį

Jamaikos vandenyse sudužo lengvasis lėktuvas, dingus ryšiui su pilotu

2014-09-06 08:35
BNS inf.
Jamaikos vandens policija grįžta iš lėktuvo paieškų
Jamaikos vandens policija grįžta iš lėktuvo paieškų / Scanpix nuotr.

Nedidelis lėktuvas, kurio langai buvo apšarmoję, o pilotas – susmukęs kabinoje, penktadienį nuskrido 2,7 tūkst. kilometrų palei JAV Atlanto vandenyno pakrantę ir virš Karibų jūrose, nereaguodamas į dispečerių signalus ir lydimas dviejų Amerikos naikintuvų, kol galiausiai sudužo netoli Jamaikos krantų.

Anksčiau to lėktuvo pilotas pranešė apie iškilusias problemas ir dukart prašė oro dispečerių leidimo skristi mažesniame aukštyje, rodo radijo pokalbių įrašas. Neilgai trukus, radijo ryšys nutrūko.

Lėktuvas, kuriuo skrido vienas garsus nekilnojamojo turto vystytojas iš Ročesterio miesto Niujorko valstijoje, taip pat jo žmona, nukrito už maždaug 22 kilometrų į šiaurės rytus nuo pajūrio miesto San Antonijo vidurio Jamaikoje. Jamaikos kariškiai į nelaimės vietą pasiuntė du orlaivius ir narų komandą, sakė šios šalies gynybos pajėgų majoras Basilis Jarrettas (Bazilis Džaretas).

„Naftos dėmė, galbūt rodanti vietą, kur nukrito lėktuvas, buvo pastebėta teritorijoje, kurioje, kaip įtariama, įvyko katastrofa“, – B.Jarrettas sakė pavakarę surengtoje spaudos konferencijoje Jamaikos sostinėje Kingstone.

Kol kas neaptikta jokių nuolaužų, bet B.Jarrettas nurodė, kad gelbėtojai ieško gyvų likusių žmonių. Sutemus Jamaika sustabdė paieškas iki šeštadienio ryto, kai prie šios operacijos tikriausiai prisidės JAV Pakrančių sargybos kateris, nurodė laivūnė Sabrina Laberdesque (Sabrina Laberdesk).

Vienmotoris turbopropelerinis lėktuvas „Socata TBM700“, kuris pakilo iš Didžiojo Ročesterio tarptautinio oro uosto Niujorko valstijoje, turėjo skristi į Neiplso miestą Floridoje. Juo skrido verslininkas Larry Glazeris (Laris Gleizeris) ir jo žmona Jane (Džein), pranešė jų sūnus.

Rickas Glazeris (Rikas Gleizeris) sakė, kad abu jo tėvai turėjo pilotų licencijas.

Larry Glazeris vadovavo nekilnojamojo turto bendrovei „Buckingham Properties“. Jis buvo lėktuvo, kuriuo skrido, savininkas ir TBM lėktuvų savininkų bei pilotų asociacijos prezidentas. Šis verslininkas taip pat buvo aktyvus Ročesterio visuomenės veikėjas.

Jo lėktuvas pakilo penktadienį 8 val. 45 min. vietos (15 val. 45 min. Lietuvos) laiku, o oro dispečeriai su pilotu paskutinį kartą susisiekė apie 10 val. (17 val.), nurodė JAV Federalinė aviacijos administracija. Agentūra nurodė negalinti patvirtinti, kiek žmonių buvo lėktuve.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų