Pereiti į pagrindinį turinį

Libijos paplūdimyje jūra išmetė daugiau nei 100 migrantų kūnus

2016-06-03 12:16
BNS inf.

Libijos vakaruose paplūdimyje bangos išmetė į krantą daugiau negu 100 migrantų lavonus, o kitoje Viduržemio jūros vietoje, į pietus nuo Graikijos, penktadienį ryškėja nauja tragedija, apvirtus šimtus keleivių gabenusiam laivui.

Scanpix nuotr.

Tęsiami intensyvūs gelbėjimo darbai ties Kretos sala, kur išgelbėta apie 340 žmonių iš apvirtusio laivo, kuriame buvo apie 700 žmonių.

Tuo tarpu Libijos karinis laivynas pranešė apie 104 migrantų lavonus, rastus krante vakariniame Zuvaros mieste.

„Ketvirtadienio vakarą buvo surinkti 104 lavonai, bet šis skaičius tikriausiai dar padidės, nes vienu laivu paprastai plaukia apie 115–125 keleiviai“, – sakė Libijos karinio laivyno atstovas pulkininkas Ayoubas Qassemas (Ajubas Kasimas).

Bangų į krantą Libijoje išmestų ir ketvirtadienį aptiktų skenduolių tapatybės ar tautybės dar nežinomos.

Tuo tarpu Graikijoje tebeieškoma dingusiųjų iš laivo, apvirtusio ties Kreta.

Graikijos pakrančių sargyba nurodė, kad ištraukti keturi lavonai. Pasak šios tarnybos atstovo Niko Lagadiano (Nikos Lagadianos), išgelbėta mažiausiai 340 žmonių, Tarptautinė migracijos organizacija pranešį, kad minimas laivas „manoma, iš Afrikos išplaukė su 700 migrantų“.

Išgelbėtieji paskirstyti taip: daugiau kaip 240 vyksta į Italiją, 75 – Egiptą, 16 – Turkiją, 7 – Maltą, pažymi N.Lagadianas.

Penktadienio nelaimė reiškia, kad nuo praėjusios savaitės Egėjo jūros pietuose stebimas jau antras migrantų laivas, ir tai rodo, kad kontrabandininkai, matyt, išbando naują maršrutą, kad išvengtų NATO laivų.

Graikijos pakrančių sargybos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, kad didelė gelbėjimo operacija tebesitęsia; joje dalyvauja ir keturi laivai, plaukę giedru bet vėjuotu oru per minėtą zoną maždaug 75 jūrmylės į pietus nuo Kretos.

„Nelaimę patyrė šimtai žmonių, – sakė ji, – bet kol kas nenustatyta, iš kur išplaukė tas laivas, kur jis plaukė, kokios tautybės žmonės buvo jame“.

Pasak atstovės, skęstantį laivą tie Kreta pastebėjo pro šalį plaukusio laivo jūreiviai. Pakrančių sargyba skubiai išsiuntė du patrulio laivus, lėktuvą ir sraigtasparnį.

Maždaug 25 metrų ilgio laivas jau buvo visiškai paniręs po vandeniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų