Pereiti į pagrindinį turinį

Malaizijos premjeras viliasi, kad prieš metus dingęs lėktuvas bus surastas

2015-03-08 08:04
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Malaizijos premjeras sekmadienį sakė, jog šalis lieka įsipareigojusi tęsti kol kas nevaisingą lygiai prieš metus dingusio lėktuvo paiešką ir jog jis viliasi, kad lėktuvas bus surastas.

„Drauge su savo tarptautiniais partneriais sekėme tais negausiais esamais įrodymais. Malaizija lieka įsipareigojusi dėl paieškos ir viliasi, kad (reiso) MH370 (lėktuvas) bus surastas“, – sakoma Najibo Razako (Nadžibo Razako) pareiškime, paskelbtame per lėktuvo dingimo metines.

Metus trunkanti, Australijos vadovaujama paieška Indijos vandenyno pietuose, kur, kaip manoma, nukrito „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“, kol kas nedavė jokių rezultatų.

Nepriklausoma tyrėjų komanda, kuriai pavesta išsiaiškinti šią paslaptį, sekmadienį 7 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku Kvala Lumpūre turėjo paskelbti preliminarią ataskaitą.

Minimas lėktuvas, kuriuo skrido 239 keleiviai ir įgulos nariai, pernai kovo 8 dieną dingo nukrypęs nuo savo kurso „Kvala Lumpūras-Pekinas“.

Ataskaitoje nereiškiamos abejonės dėl įgulos ar paties lėktuvo

Per tyrimą dėl prieš metus dingusio Malaizijos lėktuvo nebuvo nustatyta jokių nerimą keliančių ar dėmesį atkreipiančių dalykų dėl to reisu MH370 skridusio keleivinio lėktuvo įgulos ar mechaninių sistemų, sakoma sekmadienį paskelbtoje preliminarioje ataskaitoje.

„Nebuvo jokių kapitono, pirmojo kapitono padėjėjo ir salono įgulos socialinės izoliacijos, įpročių ar interesų pasikeitimo, apsileidimo, piktnaudžiavimo narkotikais ar alkoholiu ... ženklų“, – sakoma ataskaitoje, kurioje nėra naujų dalykų dėl šios lėktuvo dingimo paslapties.

Ataskaitoje taip pat apžvelgiama virtinė lėktuvo mechaninių sistemų ir kiekvienu atveju pažymima, kad, sprendžiant pagal prieinamus duomenis ir eksploatacijos įrašus, nėra nieko, kas keltų nerimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų