Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos sraigtasparnį Meksikoje numušė nusikaltėlių gauja

2016-09-07 14:59
BNS inf.

Aukšto rango Meksikos pareigūnas trečiadienį patvirtino, kad nusikaltėlių gauja tikriausiai didelio kalibro ginklu numušė policijos sraigtasparnį. 

Tai įvyko operacijos metu, kuria siekta suimti gaujų vadeivas Mičoakano valstijoje.

Nacionalinio saugumo komisaras Renato Salesas (Renatas Salesas) sakė radijui „Formula“, kad įtariamieji į sraigtasparnį iššovė iš 50 kalibro ginklo „Barrett“.

Anksčiau Mičoakano valstijos gubernatorius Silvano Aureolesas (Silvanas Aureolesas) minėjo, kad nusikaltėlių gauja antradienį numušė sraigtasparnį per policijos operaciją. Pranešta, kad žuvo orlaivio pilotas ir trys pareigūnai, vienas pareigūnas buvo sužeistas. Nors netrukus jis paneigė galįs patvirtinti, kad tai padarė gaujos nariai.

Orlaivis dalyvavo operacijoje, per kurią buvo siekiama suimti nusikalstamų grupuočių lyderius, bet „pareigūnų sraigtasparnis buvo numuštas“, kai skrido virš raižytos vietovės, sakoma S. Aureoleso „Twitter“ žinutėje.

S.Aureolesas nurodė, kad vienas gyvas likęs pareigūnas galbūt pateiks informacijos, kas iš tikrųjų nutiko, bet kol kas jis gydomas intensyviosios slaugos skyriuje.

Meksikoje nusikaltėliai sraigtasparnį numušė jau antrąkart nuo praėjusių metų. Pernai „Chalisko naujosios kartos“ narkotikų kartelis kaimyninėje Chalisko valstijoje raketa numušė kariuomenės sraigtasparnį. Tąsyk žuvo septyni kariai ir viena policininkė.

Per antradienio vakarą surengtą spaudos konferenciją S. Aureolesas sakė, kad teisėsaugos pareigūnai per neseniai Mičoakane surengtus reidus konfiskavo du raketų paleidimo įtaisus.

Mičoakane religiniu judėjimu save laikantis Tamplierių narkotikų kontrabandos kartelis buvo įsitvirtinęs Tjera Kaljentėje, kol žaliųjų citrinų augintojai 2013 metais suformavo savisaugos pajėgas, pradėjusias kovą su šia gauja.

Kartelis susilpnėjo, kai pareigūnai suėmė arba nukovė jo aukščiausius lyderius, bet vėliau susikūrė smulkesnės nusikalstamos grupuotės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų