S. Miloševičiaus našlė išjuokė ES sprendimą panaikinti areštą šeimos turtui

  • Teksto dydis:

Velionio Serbijos autoritarinio lyderio Slobodano Miloševičiaus našlė su panieka atmetė žinią, kad Europos Sąjunga (ES) atšaukė 15 metų galiojusį areštą jo šeimos turtui, sakydama vietos laikraščiui, kad jie neturi jokio turto už Serbijos ribų.

Antradienį ES priimtas sprendimas paskatino spėliones, kad M.Miloševičiaus šeima ir keli kiti asmenys, buvę artimi žmogui, vadovavusiam per Jugoslavijos subyrėjimą praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje, dabar galės prieiti prie milijonų eurų vertės turto, kurį, anot S.Miloševičiaus oponentų, jo režimas slapta išgabeno į užsienį per karų bei sankcijų paženklintą dešimtmetį.

Tačiau jo našlė Mira Markovič, ilgiau negu dešimtmetį gyvenusi Rusijoje po lyderio nuvertimo 2000 metais, sakė laikraščiui „Večernie novosti“, jog ES sprendimas yra niekinis.

„Mes pasijuokėme, – ji sakė Maskvoje. – Nei aš, nei mano velionis vyras, nei mūsų vaikai niekada neturėjome ir neturime jokio turto Europos Sąjungoje. Viskas, ką turime, yra Serbijoje.“

72 m. M.Markovič pridūrė, kad jos šeimai priklauso namas Požarevaco mieste, kuriame S.Miloševičius buvo palaidotas 2006-aisiais, kai mirė savo kalėjimo kameroje Hagoje, tarptautiniam tribunolui taip ir nebaigus nagrinėti jo bylos dėl karo nusikaltimų.

Šeima taip pat turi namą sostinėje Belgrade, kuris dabar yra išnuomotas.

Jų sūnus Marko (Markas) taip pat gyvena Rusijoje, o dukra Marija, kaip manoma, gyvena Juodkalnijoje.

ES savo sprendime, kuris buvo paskelbtas trečiadienį, pažymėjo neturinti pagrindo tęsti turto areštą, sakydama, kad žmonės, kuriems jis taikomas, nebekelia grėsmės „demokratijos įtvirtinimui“ Balkanų regione.

Tačiau liberalas Žarko Koračas (Žarkas Koračas), dirbęs pirmojoje Serbijos vyriausybėje po S.Miloševičiaus nuvertimo, teigė, jog ES sprendimas siunčia žinią, jog „nusikaltimai apsimoka“.

Jis kaltino buvusio lyderio šeimą pavogus milijardus tuomečių Vokietijos markių bei slapta išgabenus lagaminus su grynaisiais pinigais į Kiprą bei Rusiją. Oficialūs tyrimai, pradėti S.Miloševičiui netekus valdžios, nepadėjo aptikti tų pinigų.

M.Markovič sakė, kad tokie pareiškimai yra „nesąmonė“.

„Atvykau į Rusiją dešimčiai dienų ir pasilikau jau 11 metų. Atvykau su savo bagažu, įskaitant trejus akinius, du sijonus, du megztinius ir dėžutę aspirino“, – tvirtino ji.

Paklausta, iš kokių lėšų dabar gyvena, S.Miloševičiaus našlė atsakė: „Savo pensijos – 58 tūkst. dinarų (488 eurų).“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Va taip apšmeižiami visi : Miloševičius, Karadžičius, buvęs Ukrainos prezidentas Janukovičius, Putinas ir visi kiti, kurie tik neįtinka Vakarų teroristams. Visi jie staiga kažkur išgabena milijardus ( net ne milijonus), o paskui paaiškėja, kad tai viskas išgalvota ir taip jau kvailiems žmonėms dar labiau sudurninti. Interneto amžiuje galima paskleisti bet kokį melą, kurio paskui neįmanoma paneigti ir vakarų demagogai tai puikiai žino ir tuo naudojasi.

jankis

jankis portretas
MILOŠEVIČIŲ NUŽUDĖ AMERIKOS PEDOFILAI,NES GALVOJO,KAD SUSILPNINS RUSIJĄ IR GAL TAIP BŪTŲ BUVĘ,BET NUSTIPO JELCENAS SAVO TĖVYNĖS IŠDAVIKAS IR DIDYSIS PIJOKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių