Pereiti į pagrindinį turinį

Šveicarijoje susidūrė du traukiniai, yra sužeistųjų

2015-02-20 09:30
AFP-BNS inf.

Šveicarijos miestelyje Rafce penktadienio rytą susidūrė du traukiniai, o per šią avariją buvo sužeisti dešimtys žmonių, pranešė policija ir žiniasklaida.

„Šį rytą įvyko avarija; ji didelė, esama sužeistųjų“, – viena policijos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, nepateikdama daugiau detalių.

Greitasis tarpmiestinis traukinys apie 6 val. 45 min. vietos (7 val. 45 min. Lietuvos) laiku susidūrė su priemiestiniu traukiniu Rafco miestelio traukinių stotyje už maždaug 30 km į šiaurę nuo Ciuricho, netoli sienos su Vokietija.

Vieno iš traukinių lokomotyvas buvo sudaužytas, o keli vagonai nuvirto ant šono, matyti žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose.

Į incidento vietą nuskubėjo greitosios pagalbos automobiliai, o traukinių eismas tarp Biulacho ir Šafhauzeno miestų buvo sustabdytas.

Vienas gelbėtojas dienraščiui „20Minutes“ sakė, kad per šią avariją buvo sužeisti apie 50 žmonių.

„Mobilizuotos visų regionų greitosios pagalbos tarnybos“, – pridūrė jis.

Tačiau vėlesniame Ciuricho kantono policijos pranešime minimi tik penki sužeistieji, iš kurių vieno būklė - sunki.

Priemiestiniu traukiniu važiavęs 18-metis pasakojo „20Minutes“, kad avarija įvyko traukiniui pradėjus važiuoti iš Rafco stoties į Šafhauzeną.

„Greitasis traukinys iš Ciuricho privažiavo iš galo ir rėžėsi į mūsų traukinį. Tarpmiestinis traukinys nulėkė nuo bėgių“, – sakė jaunuolis.

Abu sąstatai buvo „smarkokai apgadinti“, pridūrė jis, pabrėždamas, kad abiejų traukinių konduktoriai greitai evakavo keleivius.

Šveicarijoje susisiekimas traukiniais yra itin populiarus, o šalies geležinkelių tinklas giriamas dėl saugumo ir paslaugų kokybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų