Pereiti į pagrindinį turinį

Tailandas prašys Interpolo pagalbos ieškant užsieniečio sprogdintojo

2015-08-20 06:40
BNS inf.
AFP nuotr.

Tailandas ketvirtadienį nurodė prašysiantis Interpolo pagalbos ieškant užsieniečio, kuris, kaip manoma, įvykdė pražūtingą sprogdinimą vienoje Bankoko šventykloje, nors policija nėra įsitikinusi, ar jis jau pabėgo iš šalies.

Arešto orderis buvo išduotas neįvardytam akiniuotam įtariamajam, kuris pirmadienį buvo nufilmuotas apsaugos kamerų paliekantis kuprinę toje šventykloje prieš nugriaudėjant galingam sprogimui turistų gausiai lankomoje vietoje.

Per ataką Eravano (Airavano) šventykloje žuvo 20 žmonių, daugiausiai atvykėlių iš kitų Azijos šalių. Po šio išpuolio, galinčio neigiamai paveikti Tailandui gyvybiškai svarbų turizmo sektorių, sostinės gyventojus apėmė baimė, kad gali būti įvykdyta daugiau atakų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl sprogdinimo, dar neturėjusio precedento Bankoke.

Policija nurodė, kad minėtas užsienietis ir galbūt dar bent du kiti vyrai priklauso kokiam nors tinklui, tačiau iki šiol nebuvo paskelbta jokių kitų patikimų duomenų, o vyriausybė ketvirtadienį nusprendė prašyti užsienio šalių pagalbos.

„Šiandien (ketvirtadienį) paprašysime Interpolo pagalbos“, – Interpolo padalinio Tailande vadovas generolas majoras Apichartas Suriboonya (Apičartas Suribunja) sakė naujienų agentūrai AFP.

Vadinamajame Interpolo „Mėlynajame pranešime“ jo pasaulinės bendruomenės narės prašomos surinkti papildomos informacijos apie įtariamąjį.

Policija trečiadienį paskelbė įtariamojo fotorobotą, kuriame tas tamsiaplaukis vyras pavaizduotas užsidėjęs akinius. Jis buvo apibūdintas kaip aukštas ir šviesios odos, bet apskritai to vyro išvaizda nėra išskirtinė, todėl sunku nuspėti, kokios jis tautybės.

Policija ketvirtadienį taip pat pripažino nesanti tikra, kur tas įtariamasis dabar galėtų būti.

Įtaria, kad prie išpuolio Bankoke prisidėjo mažiausiai 10 žmonių

Tailando policijos vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad mažiausiai 10 žmonių yra įtariami prisidėję prie šią savaitę Bankoke įvykdyto sprogdinimo, per kurį žuvo 20 žmonių, iš kurių daugiau nei pusė - užsieniečiai.

Anksčiau policija sakė įtarianti, kad už šį išpuolį, kurio taikiniu tapo garsi miesto šventykla, atsakingi mažiausiai trys asmenys, įskaitant vieną užsienietį.

„Tai didelis tinklas. Pasirengime dalyvavo daug žmonių“, - žurnalistams sakė policijos vadovas Somyotas Poompanmuangas (Somjotas Pumpanmuangas).

„Kai kas stebėjo gatves, pagamino bombą, buvo toje vietoje... žinojo atsitraukimo maršrutą, - sakė jis. - Turėjo būti mažiausiai 10 tame dalyvavusių žmonių.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų