Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijos prezidentas: karių išvedimo iš Irako klausimas nesvarstytinas

2015-12-11 10:56
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė, kad jo šalies kariai buvo pasiųsti į Iraką per operaciją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), atlieka mokymų, o ne kovinę misiją, todėl jų išvedimas „nesvarstytinas“.

Keli šimtai turkų karių buvo pasiųsti į Bašikos miestelį, esantį netoli IS kontroliuojamos teritorijos šiaurės Irake. Tas žingsnis sukėlė Bagdado įtūžį – Irakas pareikalavo, kad Turkija išvestų visas savo pajėgas.

„Tai, ką jie atlieka Bašikoje ir toje stovykloje, yra mokymai“, – R.T.Erdoganas sakė per spaudos konferenciją Ankaroje ketvirtadienio vakarą.

„Mūsų karių skaičius didės arba mažės priklausomai nuo apmokomų pešmergų (kurdų kovotojų) skaičiaus. (Jų) išvedimas nesvarstytinas“, – pridūrė jis.

Bagdadas pagrasino kreipti dėl šio incidento į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą, jeigu pajėgos nebus išvestos – sakydamas, kad jos į Iraką buvo įvestos neteisėtai, be vyriausybės sutikimo.

Turkija jau seniai vykdo mokymų programą vienoje bazėje netoli Mosulo, kuris dabar yra pagrindinis IS kontroliuojamas miestas Irake, bet praeitą savaitę Ankara savo kontingentą smarkiai padidino.

R.T.Erdogano pastaruosius komentarus išsakė kitą dieną po to, kai susitiko su Irako kurdų lyderiu Massudu Barzani (Masudu Barzaniu), kuris jau seniai palaiko glaudžius ryšius su Turkijos valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) vyriausybe.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų