Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija neigia buvus pasitarimui dėl buferinės zonos

2014-09-26 13:42
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerija paneigė penktadienį pasirodžiusius pranešimus esą jos kariškiai susitiko su kolegomis ukrainiečiais aptarti Ukrainos rytuose formuojamos buferinės zonos detalių.

Anksčiau Ukrainos kariškiai pranešė, kad abiejų pusių pareigūnai penktadienį susitiko nustatyti siūlomos „buferinės zonos“ ribas rytų Ukrainoje, iš kurios Kijevo vyriausybės ir prorusiškų separatistų pajėgos atitrauks artileriją ir kitą sunkiąją ginkluotę.

Ukrainos pareigūnai sakė, kad trišalė grupė, kurioje dalyvauja 76 Rusijos kariškiai bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai, susitiko į šiaurę nuo sukilėlių kontroliuojamo Donecko miesto rytų Ukrainoje.

Ukrainos, Rusijos ir ESBO pasiuntiniai per rugsėjo 19 dieną Minske vykusį susitikimą susitarė įkurti 30 km pločio buferinę zoną ir atitraukti iš jos sunkiąją ginkluotę, siekiant įtvirtinti paliaubas, paskelbtas rugsėjo 5-ąją.

Tačiau Rusija apskritai neigia esanti šio konflikto dalyvė; Rusijos URM tvirtina, kad už paliaubų laikymąsi atsakingi tik Kijevas ir separatistai.

„Visi klausimai, susiję su ugnies nutraukimo režimo realizavimu, svarstomi tarp Ukrainos atstovų ir kai kurių Donecko ir Luhansko sričių atstovų. Rusijos, kaip kontaktinės grupės narės, vaidmuo – veikiant kartu su ESBO misija , suteikti šiam procesui reikalingą paramą“, – sakoma Rusijos URM pranešime.

Daugiau naujienų