Užsidegė į Pekiną skridęs Šiaurės Korėjos lėktuvas

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos oro vežėjų flagmanės „Air Koryo“ laineris dėl gaisro penktadienį buvo priverstas nusileisti Kinijos šiaurės rytiniame Šenjango mieste, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“

Įprastą reisą iš Šiaurės Korėjos sostinės į Pekiną lėktuvas turėjo pakeisti ir nusileisti Šenjange, „nes lėktuvas užsidegė“, rašo „Xinhua“, cituodama vieną keleivį.

Lainerio salonas prisipildė dūmų praėjus pusvalandžiui po to, kai jis pakilo iš Pchenjano. Per šį incidentą keleiviams teko pasinaudoti deguonies kaukėmis, sakė įvykio liudininkas.

Oro uosto pareigūnai nurodė, kad lėktuvas saugiai nutūpė ir, kad jame buvę žmonės nenukentėjo, pridūrė „Xinhua“.

Nors „Air Koryo“ reguliariai užima paskutinę vietą pagal „Skytrax“ komercinių oro bendrovių vertinimo sistemą, jos reisų saugumo rodikliai neblogi – per daugiau negu 30 metų įvyko tik vienas žmonių gyvybių nusinešęs incidentas.

Tačiau kritikai atkreipia dėmesį, kad tokia statistika pagrįsta labai riboto masto veikla: šiuo metu tos bendrovės lėktuvai skraido tik į tris Kinijos miestus (Pekiną, Šanchajų ir Šenjangą), taip pat į Rusijos rytinį uostamiestį Vladivostoką.

Bendrovė, turinti biurus Pchenjane ir Pekine, naudoja Rusijos gamybos dvimotorius vidutinio nuotolio lėktuvus „Tupolev Tu-204“, turinčius apie 140 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių