Pereiti į pagrindinį turinį

Armėnija perspėja dėl didelio masto neramumų šalyje

2023-09-19 19:04
BNS inf.

Armėnijos saugumo taryba antradienį perspėjo dėl didelio masto neramumų šalyje, protestuotojams išėjus į gatves dėl vyriausybės veiksmų augant įtampai separatistiniame Kalnų Karabacho regione.

Protestai Jerevane
Protestai Jerevane / Scanpix nuotr.

„Šiuo metu Armėnijos Respublikoje yra realus masinės suirutės pavojus. Nacionalinio saugumo taryba imsis veiksmingų priemonių konstitucinei santvarkai šalyje palaikyti“, – sakoma jos pranešime.

Armėnijos sostinėje Jerevane protestuotojai antradienį susirėmė su teisėsauga, parodė vietos televizija.

Apie tai pranešta po to, kai opozicijos demonstrantai susirinko paraginti ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą atsistatydinti dėl Kalnų Karabacho krizės.

Televizija parodė, kad kai kurie protestuotojai bandė prasiveržti pro policijos kordoną į vyriausybinius pastatus ir svaidė butelius į policiją bei langus.

Keliomis valandomis anksčiau N. Pašinianas pasmerkė raginimus įvykdyti perversmą, Azerbaidžanui pradėjus karinę operaciją armėnų apgyvendintame Kalnų Karabache.

Armėnijos opozicija kaltina N. Pašinianą silpnumu Kalnų Karabacho, separatistinio regiono, kuriame gyvena daugiausia etniniai armėnai ir dėl kurio Jerevanas ir Baku jau dešimtmečius ginčijasi, atžvilgiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų