Pereiti į pagrindinį turinį

Australiją sekina krūmynų gaisrai: žmonės bėga iš liepsnų apimtų teritorijų

2020-01-03 07:02

Tūkstančiai žmonių Australijos pietryčiuose sprunka nuo pragaištingų krūmynų gaisrų. Naujojo Pietų Velso ir Viktorijos valstijose norima evakuoti kelis miestus, tarp jų – populiarius kurortus.

EPA-ELTOS nuotr.

Penktadienį keliuose susiformavo automobilių spūstys, ima stigti degalų. Policija lydėjo automobilius iš liepsnų apimtų teritorijų. Malakutos mieste pakrančių apsauga į saugią vietą nugabeno žmones, išsigelbėjusius paplūdimyje.

Naujajame Pietų Velse tai jau trečioji ekstremali padėtis šį gaisrų sezoną, Viktorijoje – pirmoji valstijos istorijoje. Vien tik čia, vyriausybės duomenimis, 28 žmonės laikomi dingusiais. Už katastrofas atsakinga ministrė Lisa Neville paragino gyventojus skubiai palikti pavojingas teritorijas. „Jūs turite pasitraukti, kad išgelbėtumėte savo gyvybes. Jei to nepadarysite, mes atsiųsime policiją, kad jūs suprastumėte šią žinutę“, – teigė ji.

Krūmynų gaisrai žemyne liepsnoja jau nuo spalio. Iki šiol žuvo mažiausiai devyniolika žmonių. Šį savaitgalį dėl didelio karščio ir audrų padėtis gali dar labiau paaštrėti. Naujajame Pietų Velse ir Viktorijoje šiuo metu šėlsta beveik 200 gaisrų.

Gaisrai turi įtakos ir sporto renginiams. Tarptautinis teniso turnyras sostinėje Kanberoje, kuris turi prasidėti pirmadienį, dėl gaisrų regione perkeltas į už 620 km į vakarus esantį Bendigo miestą, penktadienį pranešė rengėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų