Australijoje gesinant gamtinį gaisrą sudužo sraigtasparnis, pilotas sužeistas

Australijos šiaurės rytinėje Kvynslando valstijoje sudužo sraigtasparnis, trečiadienį dalyvavęs gesinant vieną krūmynų gaisrą, bet jo pilotas liko gyvas ir atsipirko nesunkiais sužeidimais, pranešė pareigūnai.

„Mums žinoma, kad sraigtasparnis sudužo šiandien liejant vandenį iš oro per gaisrą Pečyje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kvynslando ugniagesių ir gelbėtojų tarnybos atstovas.

Į įvykio vietą buvo pasiųstas gelbėtojų sraigtasparnis; lengvai sužeistam pilotui buvo suteikta pagalba, nurodė Kvynslando greitosios pagalbos tarnybos atstovas.

„Vieną vyrą, patyrusį gyvybei pavojaus nekeliančių sužeidimų, išgabenome į Tuvumbos ligoninę“, – nurodė atstovas.

Į šiaurę nuo Tuvumbos liepsnojantis Pečio gaisras prasidėjo antradienį ir „smarkėja“, informavo ugniagesiai.

Liepsnas malšina ant žemės dirbantys gaisrininkai, padedant priešgaisriniams orlaiviams.

Kvynslande paskelbtas pavojus dėl labai didelio gaisringumo. Prognozuojamas vėjų pasikeitimas gali pabloginti sąlygas gesinant kelis didelius gaisrus sunkiai pasiekiamose valstijos vietovėse.

Valstijoje šiuo metu liepsnoja apie 70 gaisrų. Pečio gyventojai buvo perspėti, kad jiems saugiausia būtų išvykti iš tos teritorijos, nes sąlygos šiuo metu esančios pernelyg pavojingos.

Kaimyninėje Naujojo Pietų Velso valstijoje irgi kovojama su dešimtimis gaisrų, bet atsisukus vėsesniems vėjams iš pietų sąlygos ugniagesiams ir gyventojams sušvelnėjo.

Kita vertus, padėtis gali vėl pablogėti savaitgalį – prognozuoja, kad vėjai vėl pasmarkės ir padidės kaitra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių