Australijos vidaus reikalų ministrui diagnozuotas koronavirusas

Australijos vidaus reikalų ministras Peteris Duttonas (Piteris Datonas) penktadienį pranešė, kad jam nustatytas naujasis koronavirusas.

Ministras izoliuotas ligoninėje. 

„Šįryt pabudau su pakilusia temperatūra ir perštinčia gerkle“, – sakė P. Duttonas, vienas svarbiausių prieštaringai vertinamų Australijos imigracijos įstatymų architektų.   

„Pagal Kvynslando valstijos sveikatos priežiūros departamento politiką asmuo, kuriam testais diagnozuojamas koronavirusas, guldomas į ligoninę. Laikausi jų rekomendacijų“, – sakė jis.   

Australijoje patvirtinti 184 užsikrėtimo koronavirusu atvejai; nuo jo sukeliamos ligos trys žmonės mirė.  

P. Duttonas neseniai grįžo iš Vašingtono, kur buvo susitikęs su prezidento dukra ir patarėja Ivanka Trump (Ivanka Tramp) ir JAV generaliniu prokuroru Williamu Barru (Viljamu Baru).

Praėjusią savaitę P. Duttonas JAV dalyvavo susitikime su žvalgybos aljanso „Five Eyes“ („Penkios akys“), kuriam priklauso JAV, Australija, Naujoji Zelandija, Didžioji Britanija ir Kanada, nariais. Susitikime dalyvavo ir W. Barras.

Be to, kovo 6 dieną P. Duttonas susitiko su Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) dukra Ivanka, rodo nuotrauka, kurią paskelbė Australijos ambasada Vašingtone. Nuotraukoje abu jie užfiksuoti stovintys arti vienas kito.

Kol kas nežinoma, kada P. Duttonas pasigavo virusą. Jis sakė, kad jaučiasi gerai, bet jo diagnozė kelia klausimų dėl to, ar galėjo užsikrėsti ir kiti premjero Scotto Morrisono (Skoto Morisono) ministrų kabineto nariai.

Rumunų premjeras nusprendė laikytis karantino

Rumunijos laikinasis ministras pirmininkas Ludovicas Orbanas (Ludovikas Orbanas) penktadienį pareiškė nusprendęs savanoriškai laikytis karantino, jam sudalyvavus tame pačiame susitikime kaip ir vienas jo bendrapartietis senatorius, kuriam vėliau buvo diagnozuotas naujasis koronavirusas.

„Izoliuosiu save... toliau eidamas savo pareigas“, – žurnalistams sakė L. Orbanas.

56 metų vyriausybės vadovui ir visiems ministrams penktadienį bus atlikti tyrimai dėl naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 – tai reiškia, kad visai vyriausybei potencialiai gali būti paskirtas karantinas, naujienų agentūrai AFP pranešė vyriausybės atstovas Ionelis Danca (Jonelis Dankė).

Be premjero susitikime su senatoriumi, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, yra užsikrėtęs, dalyvavo dauguma kabineto narių ir visi likę senatoriai.

Tokia žinia nuskambėjo gilėjant politinei krizei Rumunijoje. Su politinėmis partijomis besikonsultuojantis prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) penktadienio vakarą turi paskirti naują kandidatą į premjerus.

L. Orbano kabinetas buvo nuverstas per vasarį parlamente surengtą balsavimą dėl nepasitikėjimo.

Rumunija, kur pranešta apie 70 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, liepė uždaryti mokyklas, universitetus ir kultūros įstaigas, taip pat įvedė karantiną keleiviams, atvykstantiems iš daugelio šalių, įskaitant Italiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reiktu

Reiktu portretas
Ant euru atspausdinti sita balvona Kad babajai su baklazanais ir geltonsnukiais Issigastu europos Kad sapnuotu kaip baisu sapna apie ES

Anonimas

Anonimas portretas
jus negalit rasti dar su baisesnemis veido israiskomis nuotrauku

Seklys morka

Seklys morka portretas
Kada bus sugauti arabai, platinantys virusa?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių