Austrijoje per akmenų griūtį tarpeklyje žuvo du žmonės, aštuoni sužeisti

Austrijoje du žmonės žuvo ir dar aštuoni buvo sužeisti per akmenų griūtį viename turistų pamėgtame tarpeklyje, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Pietrytinės Štyrijos žemės policija nurodė, kad tuojau po vidurdienio akmenys pasipylė ant medinio tako, įrengto Meškų tarpeklyje, ir užmušė dvi moteris: 50-metę žygeivę iš Vengrijos bei netoliese esančio Graco miesto gyventoją.

Vienas iš sužeistųjų patyrė sunkių traumų, o kiti septyni atsipirko lengvais sužeidimais. Informacija apie šių žmonių amžių ir pilietybę dar tikslinama, pridūrė policija.

Štyrijos kalnų gelbėtojų tarnybos vadovas Michaelis Miggitschas (Michaelis Migičas) sakė, kad pirmiesiems įvykio vietą pasiekusiems gelbėtojams teko įveikti sunkiai praeinamą reljefą. Be to, atokiame tarpeklyje neveikė mobilusis telefono ryšys.

Per gelbėjimo operaciją buvo pasitelkti keli sraigtasparniai.

Vaizdingas Meškų tarpeklis, kuriuo teka Alpių upokšnis Miksnicbachas, yra populiarus turistinių žygių maršrutas, per metus pritraukiantis apie 40 tūkst. lankytoju. Po pastarosios nelaimės tarpeklis buvo uždarytas; policija pradėjo įvykio tyrimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių