Azerbaidžanas skelbia užėmęs svarbų Kalnų Karabacho miestą Šušą

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) sekmadienį paskelbė, kad jo šalies pajėgos užėmė svarbų Kalnų Karabacho miestą Šušą.

Tai būtų didelė strateginė pergalė prieš regiono armėnų separatistus.

„Su dideliu pasididžiavimu ir džiaugsmu informuoju jus, kad Šušos miestas išvaduotas“, – per televiziją kreipdamasis į šalies gyventojus sakė I. Aliyevas.

Armėnija šeštadienį pranešė, kad naktį šalia Šušos miesto, svarbios tvirtovės ginčijamame Kalnų Karabacho regione, vyko „įnirtinga kova“ su Azerbaidžano pajėgomis.

Tačiau Armėnija Azerbaidžano pareiškimo apie miesto užėmimą nepatvirtino ir sakė, kad kovos dėl Šušos tęsiasi.

„Mūšiai Šušoje tęsiasi, laukite ir tikėkite mūsų armija“, – tviteryje parašė Armėnijos gynybos ministerijos atstovas Artsrunas Ovhanisianas.

Armėnijos ir Azerbaidžano kautynės dėl šios kalnuotos provincijos trunka ilgiau nei mėnesį, per jas žuvo daugiau kaip tūkstantis žmonių, įskaitant civilius, bet manoma, kad tikrasis aukų skaičius gali būti daug didesnis.

Šušos rajone įnirtingos kovos vyksta jau kelios dienos. Šis ant kalvos įsikūręs miestas yra už 15 km nuo Kalnų Karabacho pagrindinio miesto Stepanakerto, prie kelio, jungiančio nepripažintos respublikos sostinę su separatistus remiančios Armėnijos teritorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių