Azerbaidžanas žada keršyti už raketų smūgį Gendžės miestui

  • Teksto dydis:

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) šeštadienį pažadėjo atkeršyti Armėnijai po to, kai, smarkiai paaštrėjus konfliktui dėl Kalnų Karabacho, per raketų smūgį Gendžės miestui žuvo mažiausiai 13 gyventojų, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Paryčių smūgiai, įskaitant antrą raketinį smūgį kitam Gendžės rajonui ir trečią netoliese esančiam strateginės reikšmės Mingečevyro miestui, buvo suduoti kelios valandos po to, kai Azerbaidžano pajėgos apšaudė etninių armėnų separatistų regiono sostinę Stepanakertą.

Per raketų smūgį, kurį I. Aliyevas pavadino „karo nusikaltimu“, viename Gendžės gyvenamųjų rajonų buvo sugriautos kelios eilės namų ir buvo sužeista apie 50 žmonių.

Per televiziją transliuotoje kalboje prezidentas pareiškė, kad jo kariuomenė „atkeršys mūšio lauke“, ir pažadėjo užimti Kalnų Karabachą, išvarant iš regiono Armėnijos pajėgas „kaip šunis“.

Naujausias smurtas dar labiau pakerta tarptautines pastangas numalšinti atsinaujinusias kovas tarp krikščionių armėnų ir musulmonų azerbaidžaniečių, kol jos dar neįtraukė regiono galių Rusijos ir Turkijos.

Dešimtmečius trunkančio Kalnų Karabacho konflikto kovos vėl plykstelėjo rugsėjo 27 dieną, itin ginčijamomis aplinkybėmis. Nuo to laiko jau žuvo daugiau kaip 700 žmonių, tarp jų kone 80 civilių.

Azerbaidžano vakaruose esantį kalnuotą regioną nuo 1994-ųjų ugnies nutraukimo, sustabdžiusio 30 tūkst. gyvybių nusinešusį karą, kontroliavo armėnų separatistai.

Tačiau Armėnija, kuri remia Kalnų Karabachą, nors nepripažįsta jo nepriklausomybės, pripažino, kad per pastarąją savaitę Azerbaidžano pajėgos palei frontą pasiekė svarbių laimėjimų.

Rugsėjo 27-ąją prasidėjusios kovos yra intensyviausios nuo 10-ojo dešimtmečio karo. Tūkstančiai žmonių turėjo palikti savo namus; nuogąstaujama, kad kovos gali virsti visapusišku niokojamu konfliktu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai yra LABAI GERAI. Kai pridurkai ispjaus dali savo gyventoju - apsiramins ir patys prades ieskoti taikos. Nereikia durniams trugdyti -- tegul nuleidzia durna krauja. Taip BUVO, YRA per tukstancius metu ir TAIP BUS ateityje. Tokius jau mus is meslo sutvere ateiviai. ( debilams dievai).

Grybe sake, kad kosminis laivas nei prie ko

Grybe sake, kad kosminis laivas nei prie ko portretas
Konfliktui pavaizduoti reikejo ideti Kucharka-Bulbiašova foto. Jau labai dabartine prezidente graziai per menesi zandus ataugino. O gal BNS nieko nedekit, eikit gert toliau...-
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių