Pereiti į pagrindinį turinį

B. al Assadas išreiškė užuojautą Rusijai dėl lėktuvo katastrofos

2016-12-25 14:39
BNS inf.

Sirijos prezidentas Basharas al-Assad (Bašaras al-Asadas) Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nusiuntė laišką, kuriame išreiškė užuojautą dėl Rusijos lėktuvo, kuriuo skrido 92 žmonės, katastrofos.

Basharas al-Assadas
Basharas al-Assadas / Scanpix nuotr.

B. al-Assadas laiške rašo, kad naujieną apie avariją jis sutiko „su giliu sielvartu ir liūdesiu“.

Skelbiama, kad per Rusijos gynybos ministerijos lėktuvo Tu-154 katastrofą, kuomet jis nukrito į Juodąją jūrą, niekas neišgyveno.

Lėktuvu skido ir 64 visame pasaulyje garsaus Aleksandrovo ansamblio artistai, kurie turėjo surengti naujametinį koncertą Rusijos karinėje bazėje Sirijoje.

B.al-Assadas išreiškė užuojautą visų žuvusiųjų artimiesiems ir pridūrė, kad jo šalis ir Rusija yra partnerės kovoje su terorizmu.

Rusijos gynybos ministerija skelbia, kad gelbėtojai nerado išgyvenusiųjų. Generolas majoras Igoris Konašenkovas pranešė, kad avarijos vietoje, esančioje už maždaug pusantro kilometro nuo kranto, „nematoma nė vieno išgyvenusiojo“.

Skelbiama, kad lėktuvas nukrito praėjus vos dviem minutėms po pakilimo iš Sočio. Lėktuvas Tu-154 turėjo skristi iš Sočio į Hmeimimo oro bazę Sirijoje. Juo skrido 92 žmonės – 84 keleiviai ir 8 įgulos nariai.

Avarijos priežastis kol kas nežinoma.

Pranešama, kad jau aptikti keli kūnai. Rasta ir daug nuolaužų, ieškoma daugiau.

Rusijos prezidentas V. Putinas visoje šalyje paskelbė gedulo dieną. Kreipdamasis į tautą per televiziją jis pranešė, kad pirmadienį šalyje skelbiama visuotinio gedulo diena. Jo teigimu, vyriausybė „atliks išsamų tyrimą dėl šios avarijos priežasčių ir padarys viską, kad padėtų aukų šeimoms“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų