Baltarusijos teisėsauga priminė protestuotojams apie baudžiamąją atsakomybę

Baltarusijos tyrimų komitetas antradienį paragino piliečius dalyvaujant po ginčijamų prezidento rinkimų įsiplieskusiuose protestuose elgtis „apdairiai“, primindamas, kad viešosios tvarkos pažeidėjai gali būti patraukti atsakomybėn.

„Nepasiduokite riaušių organizatorių provokacijoms, galvokite apie savo veiksmų pasekmes, būkite apdairūs. Primename, kad už tokius neteisėtus veiksmus neišvengiamai patraukiama baudžiamojon atsakomybėn“, – per susirašinėjimo platformą „Telegram“ pranešė komitetas.

Protestai ir ir jų dalyvių susirėmimai su saugumo pajėgomis vyko šalyje jau antrą naktį iš eilės.

Demonstracijos prasidėjo dabartiniam valstybės vadovui Aleksandrui Lukašenkai, oficialiais duomenimis, triuškinamai laimėjus sekmadienį vykusius rinkimus. A. Lukašenkos pagrindinė varžovė Sviatlana Cichanouskaja jo pergalės nepripažįsta.

Pasak Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos, per pirmadienio vakarą įvykusius susirėmimus nukentėjo apie 100 žmonių – 39 teisėsaugos pareigūnai ir daugiau nei 50 civilių. Už dalyvavimą nesankcionuotose akcijose išvakarėse buvo sulaikyti apie 3 tūkst. žmonių, iš jų apie tūkstantį – Minske.

Naktį į antradienį VRM pranešė apie vieną žuvusįjį.

Antradienio rytą paaiškėjo, kad S. Cichanouskaja paliko Baltarusiją ir šiuo metu yra Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
išmušė akordo nata užgeso lukošenkos drakono generolo pagonu juostelės ir dydžioji žvaigždė vyduri antpečio,ir tapo pupu dėdė jvanuška durakas kuris jau ne tokio gyvenimo nori o po bizuno mokina darbo liaudi jaunima senius jaunus ir vaikus nuo darželinuko, mko geras kipšas sau,tarnaukite klausikite po rinkimus eidami tik viena balsa žimėkite kitko ir būti negali, kas ne su manim žandaras parodis kur savas yra tarpe drakono, juk šiandien visa rusijos šalis yra ugnies apimta visur barška ir šaukia vova pazor vova vor, uchodi nezabutka nam nenužen,paklausikite per visa rusijos šali, beveik visoj europoj juodos dienos muša tempia baudom šeria žandarai sužverėjo jokio skaitymosi su liaudim o tik melas ir teismai nepaklusniams pagal visa istorijos laiko tarpa toliau tai testis negali jau bus galas per žiauru, liaudis genocido nebenori, laisvu rinkimu ir normaliu salygu, pragyvenimui, užtenka spranda resti ir po bizunu vaikyti dužyti, revoliucijos keliais jau artin eina tada kosčejus

???

??? portretas
Kodėl Baltarusijos teisėsauga nesiima veiksmų už balsų per rinkimus klastojimą.?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių