Baltarusijos pasienyje įstrigę migrantai vėl mėgino prasiveržti į Lenkiją

Baltarusijoje prie sienos su Lenkija įstrigę migrantai antradienį dieną vėl mėgino prasiveržti į Europos Sąjungos teritoriją, bet lenkų pajėgos juos atrėmė, panaudojusios specialiąsias priemones, pranešė baltarusių valstybinė žiniasklaida ir Lenkijos tarnybos.

„Nevilties apimti pabėgėliai laužo tvorą, į lenkų jėgos struktūrų pareigūnus lekia akmenys. Lenkai savo ruožtu naudoja ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas“, – sakoma baltarusių naujienų agentūra BelTA pranešime.

Migrantai „kalba, kad pavargo laukti ir yra pasiruošę veržtis jėga. Lenkai savo ruožtu atvarė vandens patranką ir spaudžiant šalčiui laisto žmones vandeniu“, – teigiama BelTA pranešime.

Tūkstančiai migrantų pastaraisiais mėnesiais bandė nelegaliai patekti į Europos Sąjungos nares Lenkiją, Lietuvą ir Latviją per Baltarusijos sieną. Tačiau praėjusią savaitę įtampa pasienyje smarkiai išaugo, lenkų pasieniečiams atrėmus koordinuotus migrantų bandymus neteisėtai kirsti sieną.

Lenkijos valstybės sienos apsaugos tarnyba antradienį patvirtino, kad ties Bruzgių sienos perėja vyko susirėmimai su prasiveržti mėginančiais migrantais.

„Klajojantys imigrantai prie sienos perėjos Bruzgiuose elgiasi agresyviau. Į Lenkijos tarnybos mėtomi akmenys, įvairūs daiktai. Siekiant neleisti neteisėtai pereiti sienos prieš agresyvius užsieniečius buvo panaudotos vandens patrankos“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame pranešime.

Vėlesniame BelTA pranešime sakoma, kad migrantų pastangos žlugo ir kad dalis jų pradėjo trauktis į toliau nuo sienos esančią stovyklą.

„Įtampa mažėja. Žmonės po truputį grįžta į stovyklą“, – nurodė agentūra.

Briuselis kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už ankstesnes bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

ES šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį peržiūrėjo sankcijų Baltarusijai režimą, atverdami kelią imtis naujų suvaržymų reaguojant į migrantų krizę prie Bendrijos sienos su Baltarusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės lenkams

Sėkmės lenkams portretas
Per žinias rodoma, kad lenkai labai kultūringai juos atstumia, agresyvesnius palaisto vandeniu, kad atvėstų. Pagarba lenkams. Baltarusių kariai, elgiasi kaip sadistai, varo jėga per upę iki kaklo vandenyje. Linkiu ir toliau lenkams ir lietuviams, taip pat gražiai ir švelniai vyti juos kuo toliau nuo mūsų žemių, mūsų Valstybių.

Anonimas

Anonimas portretas
Aš nesuprantu ką lenkų pasieniečiai neturi guminių kulkų tegul iš skvernelio pasiskolina.

ogi

ogi portretas
varyt visus iskur atejo su visais vyrusais===
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių