Belgijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius viršijo 500

Belgijoje mirčių nuo koronaviruso skaičius pirmadienį viršijo 500, iš viso užfiksuota beveik 12 000 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų.

11,4 mln. gyventojų turinčios šalies sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė, kad COVID-19 pareikalavo 513 gyvybių. Iš viso laboratoriniais testais patvirtinti 11 899 užsikrėtimo atvejai.

Tačiau pareigūnai sakė, kad per praėjusią parą kiek sulėtėjo hospitalizuojamų asmenų ir žmonių, kuriems reikalingas gydymas intensyvios priežiūros skyriuose, skaičiaus augimas. 

„Nepasiekėme piko, esame vadinamajame lūžio taške – tai reiškia, kad dėl mūsų visų kelių pastarųjų savaičių pastangų epidemijos galia mąžta“, – sakė vyriausybės darbo grupės, sudarytos kovai su koronaviruso epidemija, atstovas Emmanuelis Andre (Emanuelis Andrė).     

„Nepaprastai svarbu tęsti šias pastangas. Jei (susirgimų) kreivę pavyko kiek ištempti, nereiškia, kad padėtis nepablogės, jei nutrauksime mūsų pastangas“, – įspėjo jis.    

Praėjusį penktadienį Belgija dviem savaitėms, iki balandžio 18-osios, pratęsė karantino priemones, kurių šalis ėmėsi koronaviruso plitimui sulėtinti. 

Šalyje uždarytos mokyklos, restoranai ir dauguma parduotuvių. Prekybos centrams pavesta kontroliuoti pirkėjų srautus, kad būtų laikomasi socialinio atstumo. Žmonėms nurodyta dirbti iš namų.    

Žmonėms vis dar leidžiama sportuoti ir būti lauke, tačiau tik mažomis grupelėmis, su draugu ar kartu gyvenančiais šeimos nariais.

Vyriausybės vadovė Sophie Wilmes (Sofi Vilmes) sakė, kad karantinas gali būti pratęstas dar dviem savaitėms, iki gegužės 3-iosios, jeigu sveikatos krizė dar nebus suvaldyta.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių