Berlyne aptikus Antrojo pasaulinio karo laikų bombą evakuota 10 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Vokietijos sostinėje aptikus nesprogusią Antrojo pasaulinio karo laikų bombą ir pareigūnams besirengiant ją išminuoti, apie 10 tūkst. žmonių pirmadienį buvo priversti evakuotis iš savo namų.

Statybininkams radus 250 kg sveriantį sprogmenį, policija aptvėrė teritoriją 500 metrų spinduliu vakarų Berlyno Insbruko stoties apylinkėse.

Dėl šio incidento sutriko metropoliteno ir priemiesčio traukinių eismas; prieš atvykstant išminavimo specialistams, pareigūnai ėjo nuo durų prie durų, kad užtikrintų, jog rajone nebūtų pašalinių žmonių.

Po karo praėjo daugiau kaip 70 metų, bet Vokietijoje ir dabar nuolat randama nesprogusių karo laikų bombų.

Rugsėjį Frankfurte mažiausiai 60 tūkst. žmonių buvo priversti visai dienai palikti savo namus miesto centre, kur buvo rengiama operacija didžiulei nesprogusiai 1,8 tonos britų bombai neutralizuoti.

Gegužės mėnesį dėl kelių bombų neutralizavimo operacijos 50 tūkst. gyventojų turėjo palikti savo namus Hanoveryje Vokietijos šiaurėje.

Viena didžiausių tokio pobūdžio evakuacijų įvyko per 2016 metų Kalėdas: dėl nesprogusios karo laikų britų bombos 54 tūkst. gyventojų buvo evakuota pietiniame Augsburgo mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių