Berlyne per protestus prieš įvestus apribojimus sužaloti 45 policininkai

Per savaitgalio demonstracijas Berlyne, įskaitant protestus prieš apribojimus dėl koronaviruso, buvo sužaloti maždaug 45 policininkai, sekmadienį pranešė policija, Vokietijos sostinėje tebesitęsiant mažesnėms protesto akcijoms.

Per protestus šeštadienį, įskaitant didelę demonstraciją prieš apribojimus dėl koronaviruso, pavadintą „Pandemijos pabaiga – laisvės diena“, buvo sulaikyti 133 asmenys, sakoma policijos pranešime.

Asmenys buvo sulaikomi dėl tokių nusižengimų kaip priešinimasis policijos pareigūnams, viešosios rimties trikdymas ir antikonstitucinių simbolių naudojimas.

Trys pareigūnai gydomi ligoninėje, nurodė policija.

„Laisvės dienos“ demonstracijoje dalyvavo apie 20 tūkst. žmonių, bet dauguma jų nedėvėjo apsauginių kaukių ir nesilaikė socialinio atstumo reikalavimo.

Minia kraštutinių kairiųjų ir dešiniųjų bei sąmokslo teoretikų, skanduodami „Mes esame antroji banga“ ir žygiuodami prie Brandenburgo vartų, reikalavo „pasipriešinimo“ ir vadino pandemiją „didžiausia sąmokslo teorija“.

Popietę policija ėmė vaikyti susirinkusiųjų minią, bet šimtai protestuotojų liko prie Brandenburgo vartų iki vėlaus vakaro.

Policija ėmėsi numatytų teisinių procedūrų prie demonstracijos organizatorius, nes per ją nebuvo laikomasi higienos taisyklių dėl viruso.

Per atskirą antifašistinę demonstraciją pietiniame Berlyno rajone protestuotojai svaidė akmenis į policijos pareigūnus, leido fejerverkus ir apgadino dvi policijos transporto priemones bei vietos partijos biurą.

Vaikant minią, keli pareigūnai buvo sužeisti, iš jų trys buvo gydomi ligoninėje, nes jų veidus sužalojo stiklo duženos.

Taip pat buvo sulaikyta žmonių per mažesnius neoficialius protestus.

Šeštadienį užtikrinti tvarką Berlyno protestuose buvo pasitelkta iš viso 1 100 pareigūnų.

Anot naujienų agentūros AFP reporterio, sekmadienį į vakarus nuo Brandenburgo vartų susirinko keli šimtai protestuotojų, dauguma jų dėvėjo kaukes ir laikėsi socialinio atstumo taisyklės.

Nepaisant palyginti nedidelio viruso aukų skaičiaus Vokietijoje, valdžios institucijos yra susirūpinusios dėl to, kad pastarosiomis savaitėmis užregistruojama daugiau užsikrėtimo atvejų, ir politikai ėmėsi socialiniuose tinkuose kritikuoti šeštadienio mitingą kaip neatsakingą.

„Taip, koronaviruso metu demonstracijos turi būti įmanomos, bet ne tokios. Distancija, higienos taisyklės ir kaukės skirtos apsaugoti mus visus, turime gerbti vieni kitus“, – sakė Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

laikas

laikas portretas
be guminiu kulku ir asariniu duju jau nieko nebus ,ir jos jau kazi ar pades ?

Anonimas

Anonimas portretas
tikri vokieciai jie istatymus vykdo ,o cia adbrosai is 3 saliu .susirinko .

Anonimas

Anonimas portretas
Kai buvo negru mitingas tai policija pries negrus ir babajus ant kelienu sliauziojo nes bijojo kad negautu galvon. Duokit rupuzems policajams be gailescio jie liberast-fasistinio rezimo uteleti nususe sarginiai sunys. Jie us MELA, zudynes, ir nusikaltimus. Viena banditu gauja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių