Britanijoje lenkas paauglys neonacis nuteistas kalėti už terorizmą

Jungtinės Karalystės teismas penktadienį skyrė ketverius metus laisvės atėmimo už terorizmą vienam paaugliui lenkui neonaciui, kaupusiam instrukcijas bomboms gaminti ir atakoms vykdyti, pranešė Londono policija.

Kovos su terorizmu pareigūnai vasarį viename Londono oro uoste sulaikė 18-metį Jaceką Tchorzewskį (Jaceką Tchuževskį), ketinusį išskristi į Lenkiją, sakoma Britanijos sostinės policijos pranešime.

Jis į savo telefoną buvo įsikėlęs didelį kiekį medžiagos, „šlovinančios Hitlerį, neonacizmą ir satanizmą. Šiuose dokumentuose buvo reiškiamos antisemitinės nuotaikos ir netgi raginama vykdyti genocidą“, nurodė pareigūnai.

„Instrukcijos, kurias buvo surinkęs Tchorzewskis, suteikia galimybę tinkamų medžiagų turinčiam asmeniui pakankamai nuorodų, kaip pasigaminti veikiančių sprogmenų ir šaunamųjų ginklų, galinčių sukelti mirti arba sunkiai sužaloti“, – pridūrė policija.

J. Tchorzewskis, birželį pripažinęs savo kaltę pagal kaltinimus dėl terorizmo, gyveno Anglijos universitetinio miesto Oksfordo pakraštyje, nurodė policija, bet nepatikslino, kiek laiko jaunuolis gyveno Britanijoje.

Taip pat nustatyta, kad jis palaikė ryšius su kitu Lenkijos piliečiu, keliais mėnesiais anksčiau irgi nuteistu už terorizmą.

Nutartį J. Tchorzewskio byloje priėmė Londono centrinio baudžiamojo teismo (Old Bailey) teisėja.

Policijos pranešime sakoma, kad ši byla „aiškiai demonstruoja, jog [Rytų Anglijos susisiekimo centrai] yra keliauti mėginantiems ekstremistams nesvetinga aplinka“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo

kuo portretas
skiriasi Merkel nuo Adolfo? niekuo ,abu naikino naikina europa,gal jaunuolis visai nekaltas ?

reikejo

reikejo portretas
toki gabu idarbinti karinese pajegose ir pasiust i koki iraka turetu grazaus darbo.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių