Britanijoje šimtamečiam pedofilui skirta 13 metų nelaisvės bausmė

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje teismas nuteisė 101 metų kaltinamąjį, kuriam už virtinę lytinių nusikaltimų prieš vaikus pirmadienį buvo skirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

Praėjusią savaitę buvęs sunkvežimio vairuotojas Ralphas Clarke'as (Ralfas Klarkas) buvo pripažintas kaltu dėl 21 nusikaltimo, kurį įvykdė nuo 1974 iki 1983 metų ir kurių aukomis tapo dvi mergaitės ir vienas berniukas.

„Jūs save pateikiate kaip trapų seną žmogų. Tačiau visiškai aiškiai matyti, kad, nepaisant savo kaltės pripažinimo, jūs nejaučiate jokios atgailos“, – sakė teisėjas Richardas Bondas (Ričardas Bondas), skelbdamas teismo nuosprendį Birmingame, Anglijoje.

Manoma, kad R.Clarke'as yra vyriausias kalinys Didžiojoje Britanijoje. Pasak jo advokato Darrono Whiteheado (Derono Vaithedo), 13 metų laisvės atėmimo nuosprendis jam reiškia „įkalinimo iki gyvos galvos“ bausmę, todėl teisėjo buvo prašoma atsižvelgti į R.Clarke'o amžių ir sveikatos būklę.

Prokurorė Claire Nicholls (Kler Nikols) sakė, kad kaltinamasis savo aukas kontroliavo jas įbaugindamas.

„Darydamas nusikaltimus jis pasinaudojo jų (aukų) jaunu amžiumi ir padėtimi“, – sakė prokurorė.

„Daugiau nei 40 metų Clarke'as manė, kad jam pavyko išsisukti nenubaustam. Tačiau aukų drąsa leido mums patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn“, – nurodė prokurorė savo pareiškime.

Teisme paaiškėjo, kad R.Clarke'as vaikus išnaudojo savo namuose, sodo pašiūrėje ir sunkvežimyje.

Jis pripažino savo kaltę dėl devynių kaltinimų, susijusių su berniuku, ir sakė, kad šie nusikaltimai buvo „tai, kas įvyko“ praeityje.

Prisiekusiesiems prireikė dviejų dienų, kad galėtų paskelbti savo nuosprendį.

Didžiojoje Britanijoje lytiniams nusikaltimams senaties terminas netaikomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Figelis

Figelis portretas
Nesvarbu kad jam 101 matas,jam dar padus padeginti reiktų.Bausti be pasigailėjimo nukvakelį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių