Britų žvalgyba: R. Kadyrovo pusbrolis Mariupolyje vadovavo čečėnams

  • Teksto dydis:

Čečėnijos vado Ramzano Kadyrovo pusbrolis Adamas Delimkhanovas galimai buvo čečėnų kovotojų vadas Mariupolyje, rašo UNIAN.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė britų žvalgyba. Jos atstovai pastebėjo, kad nors Rusijos armija Mariupolį apsupusi daugiau nei dešimt savaičių, atkaklus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimas neleido šalies agresorės kariams visiškai kontroliuoti miesto. Priešingai – tik atitolino ir sužlugdė Rusijos bandymus bei pridarė didelių nuostolių.

„Siekdama įveikti Ukrainos pasipriešinimą, Rusija daugeliu atvejų panaudojo pagalbinį personalą. Tai – ir čečėnų pajėgos, kurias greičiausiai sudaro keli tūkstančiai kovotojų, dislokuotų Mariupolio ir Luhansko kryptimis“, – rašoma žvalgybos pranešime.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija teigė, kad šias pajėgas sudaro ir pavieniai savanoriai, ir Nacionalinės gvardijos daliniai, kurie yra Čečėnijos lyderio R. Kadyrovo galioje.  Manoma, kad R. Kadyrovas rūpinosi jų dislokavimu, o jo pusbrolis A. Delimkhanovas greičiausiai buvo čečėnų kovotojų Mariupolyje vadas.

Toks skirtingas kovinis personalas esą byloja apie Rusijos karinių išteklių problemas Ukrainoje, prisidedančias prie to, kad Rusijos specialioji operacija nepasiekia tikslų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRamzanas KadyrovaspusbrolisMariupolisčečėnų kovotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių