Briuselyje mikroautobusui įsirėžus į kavinės terasą, sužeisti šeši žmonės

Briuselio centre penktadienį mikroautobusui įsirėžus į sausakimšą lauko kavinės terasą, buvo nesunkiai sužeisti šeši žmonės, pranešė policija.

Mikroautobusas iš įvykio vietos nuvažiavo.

Jį vairavęs asmuo buvo vėliau sulaikytas šiauriniame Antverpeno uostamiestyje. Šiuo metu įtariamasis apklausiamas. Prokurorai sakė, jog kol kas neaišku, ar tai buvo išpuolis, ar nelaimingas atsitikimas.

„Tyrėjai vis dar aiškinasi tikslias įvykio aplinkybes. Šiuo etapu vis dar esama įvairių tyrimo krypčių, o įtariamojo motyvai dar nežinomi“, – sakė Briuselio prokuratūros atstovė Willemien Baert (Vilemin Bart).

„Įrodymai primena ankstesnius išpuolius, tačiau kol kas dar nėra aišku, ar tai išpuolis. Gali būti, jog tai buvo tik nelaimingas atsitikimas“, – sakė ji žurnalistams.

Iškart po įvykio Belgijos terorizmo grėsmių analizės koordinavimo centras (OCAM) trumpam padidino grėsmės lygį sostinėje nuo „vidutinio“ iki „rimto“ – nuo antro iki trečio pagal keturių lygių skalę.

Tačiau po kelių valandų grėsmės lygis vėl buvo sumažintas iki vidutinio, nes tyrimą atliekantys pareigūnai išsiaiškino tam tikrų „nusiraminti leidžiančių detalių“, agentūrai AFP sakė OCAM atstovas spaudai.

Anksčiau policija sakė, jog kol kas anksti daryti prielaidas, ar vairuotojas tyčia nusitaikė į kavinės lankytojus.

Mikroautobusas po kurio laiko buvo surastas paliktas netoli įvykio vietos.

„Prieš pat 13 valandą į Sen Mišelio gatvėje esančią lauko kavinės terasą įvažiavo mikroautobusas. Vairuotojas su transporto priemone iš įvykio vietos pasišalino“, – naujienų agentūrai AFP anksčiau sakė policijos atstovė spaudai.

„Šeši žmonės buvo nesunkiai sužeisti, pagalba jiems suteikta vietoje“, – pridūrė ji.

Briuselio meras Philippe'as Close'as (Filipas Klozas) dienraščiui „Le Soir“ sakė, kad terasoje buvo daug turistų ir vietos gyventojų. Pasak jo, kai kurie liudininkai buvo ištikti šoko.

„Neabejotina, kad transporto priemonė važiavo itin dideliu greičiu“, – pridūrė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
integravosi i visuomene su visu busiku.

greičiausiai vairuotoju buvo arabas

greičiausiai vairuotoju buvo arabas portretas
"inžinierius ar daktaras" koks

tik

tik portretas
kokiu biesu propoguot neigiamas emocijas ir dar svetymas ar jus tai pakrauna reiskia tarnaujate blogiui kurio ir taip per akis ===
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių