Brukline įsigaliojus komendanto valandai vienas policininkas padurtas, du – pašauti

 

Niujorko Bruklino rajone vienas Susirėmimo metu Brukline, vėlų trečiadienio vakarą į kaklą padurtas policininkas, dar dviem buvo peršautos rankos, be to, teisėsaugininkai pašovė vieną civilį, pranešė Niujorko policijos departamentas.

Sužeisti pareigūnai išvežti į ligoninę, bet manoma, kad pavojus jų gyvybei negresia, pranešė departamentas. Informacijos apie policijos pašauto vyro būklę kol kas nebuvo paskelbta.

Šie incidentai įvyko prieš vidurnaktį, po draudimo būti gatvėse įsigaliojimo 20 val. vietos laiku. Komendanto valanda Niujorke buvo įvesta siekiant numalšinti didelius neramumus, įsiplieskusius praeitą savaitę dėl juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirties Minesotoje, policijai jį šiurkščiai areštuojant.

Daugiau išsamios informacijos apie incidentus kol kas nepateikiama.

Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas) nuvyko į ligoninę aplankyti nukentėjusių pareigūnų, praneša atstovas spaudai.

Niujorke jau kelias dienas tęsiasi protestai prieš policijos brutalų elgesį. Šūviai trečiadienio vakarą aidėjo už vieno kvartalo nuo vietos, kur savaitgalį protestuotojai ir policija įsitraukė į kelias valandas trukusį susirėmimą, kurio metu buvo sudegintas vienas policijos automobilis, o protestuotojai buvo mušami guminėmis lazdomis.

Vienas šio rajono gyventojas sakė, kad šaudymo metu toje vietoje jokių protestų nevyko, ir neaišku, ar tai kaip nors susiję su pastaraisiais neramumais.

Praėjus valandai po šaudymo įvykio vietoje buvo suvažiavę daug policijos pareigūnų ir jų transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka

ka portretas
pasejot per kelis simtmecius ta ir pjaunat o nukencia niekuo nekalti?...

Anatolijus f

Anatolijus f portretas
Taigi jie patis kaskada atsivežė kaip vergus o dabar ir turi džiaugsmo

...

... portretas
Kraut tuos juočkius į laivus ir į Afriką gabent.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių