Pereiti į pagrindinį turinį

Charkive – intensyvūs mūšiai: agresorius siunta stebėdamas ukrainiečių sėkmę

2022-04-24 19:55
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N’ Loaded“ teigia, kad Charkive Rusijos kariai niekaip negali atgauti prarastos iniciatyvos.

„Locked N’ Loaded“ rašo, kad Charkive kariaujantys rusų kariai stebi ukrainiečių sėkmingą pasistūmėjimą šiaurės link.

„Agresorius siunta. Negalėdamas niekaip atgauti prarastos iniciatyvos ir stebėdamas ukrainiečių sėkmingą pasistūmėjimą šiaurės link, bando tai kompensuoti persvara tiesiogine ir netiesiogine ugnimi. Tačiau kai stipriai šlubuoja karinė žvalgyba ir targetingas, o šaudyti vis tiek norisi – kenčia civiliai“, – aiškino ekspertai.

Intensyvūs mūšiai vyksta Barnikove.

„Agresorius labai intensyviai apšaudo ukrainiečių pozicijas haubicomis ir salvine artilerija, vykdo „žvalgybą mūšiu“. Tiesa, ukrainiečiai toliau sėkmingai ginasi“, – komentavo „Locked N’ Loaded“.

Tiesa, ukrainiečiai toliau sėkmingai ginasi.

Jie aptarė ir situaciją Mariupolyje.

„Orkai visomis išgalėmis su aviacija bei artilerija bando sugriauti „Azovstal“ gamyklą ir manevrinių vienetų atakomis siekia blokuoti gynėjų galimybes vykdyti operacijas. Pastangų daug, tačiau ar tai duos rezultatų – matysime“, – svarstė ekspertai.

Pietų kryptyje ukrainiečiai sulaukė savo progos kontratakuoti.

„Kiekvienoje kariuomenėje priešakinės armijos vadavietės sunaikinimas yra rimtas praradimas, tačiau tai ypač jaučiasi nemotyvuotoje ir taktiniame lygmenyje lyderystės stokojančioje Rusijos kariuomenėje. Ukrainiečiai tai iš karto išnaudojo mūšio lauke – smogė Kyselivkos kryptimi ir išvadavo aštuonias gyvenvietes. Taip ir toliau“, – rašė „Locked N’ Loaded“.

Daugiau naujienų