Čilę supurčius galingam žemės drebėjimui, nuo širdies smūgio mirė žmonių

  • Teksto dydis:

Šiaurės vidurio Čilę šeštadienį supurtė 6,7 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS), o vietos policija nurodė, jog nuo širdies smūgio mirė du žmonės.

USGS duomenimis, žemės drebėjimo epicentras buvo 53 kilometrų gylyje už maždaug 15 kilometrų į pietvakarius nuo Kokimbo miesto.

Garbaus amžiaus vyras ir moteris šiame mieste dėl žemės drebėjimo patyrė širdies smūgį, pranešė vietos policija. Taip pat gauta pranešimų apie kelias nuošliaužas prie nacionalinių greitkelių.

Žemės drebėjimas įvyko maždaug 1 val. 32 min. Grinvičo laiku (3 val. 32 min. Lietuvos laiku) ir buvo juntamas Valparaiso, O'Higinso ir sostinės Santjago apylinkėse, taip pat Atakamos dykumoje ir į šiaurę nuo Kokimbo.

Tūkstančiai namų liko be elektros, o tai rodo, koks stiprus buvo žemės drebėjimas, pažymėjo nacionalinio nepaprastųjų situacijų biuro atstovas Ricardo Toro (Rikardas Toras).

Kokimbo ir kaimyninio Serenos miesto gyventojai puolė evakuotis į aukštesnes vietoves, nors tarnybos greitai atmetė cunamio galimybę, skelbia vietos spauda.

Cunamį Kokimbo regionas patyrė 2015 metų rugsėjį, kai įvyko 8,3 balso žemės drebėjimas, nusinešęs tuzino žmonių gyvybes.

Žemės drebėjimai Čilėje yra labai dažni. Tai yra viena seismiškai aktyviausių vietų pasaulyje. 1960 metais šalyje įvyko net 9,5 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, pažymi USGS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žemės drebėjimo infragarsinis smūgis?.. ar tai - naujo karinio ginklo bandymai?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių