Pereiti į pagrindinį turinį

Ciuriche musulmonų maldos salėje šaudęs vyras rastas negyvas

2016-12-20 13:40
BNS inf.

Šveicarijos policija antradienį pranešė, kad rado įtariamojo, kuris pirmadienį per šaudynes musulmonų maldos salėje Ciuriche sužeidė tris vyrus, lavoną.

Nemanoma, kad pirmadienio vakarą įvykęs incidentas kaip nors susijęs su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), rašoma policijos išplatintame pranešime.

„Manome, kad rastas negyvas asmuo buvo šaudynių musulmonų maldos salėje Ciuriche kaltininkas“, – teigiama policijos pranešime ir priduriama, jog „nenustatyta, kad nusikaltėlis būtų turėjęs ryšių su IS“.

Lavonas buvo rastas policijai pradėjus šaulio paiešką netoli įvykio vietos.

Okultizmo užvaldytas žudikas

Vyras, pirmadienį šaudęs musulmonų maldos salėje Ciuriche ir pats nusižudė, buvo jau žinomas žudikas, kuris tikriausiai buvo susižavėjęs okultizmu, antradienį pranešė Šveicarijos policija.

Šaulys, kuris buvo policijai žinomas 24 metų Šveicarijos pilietis, kilęs iš Ganos, vos prieš dieną buvo peiliu subadęs šveicarą vienoje Ciuricho žaidimų aikštelėje, nurodė kantono policijos atstovė Christiane Lentjes Meili (Kristianė Lentjes Meili) žurnalistams.

„Mes nežinome jo motyvų“, – sakė ji ir pridūrė, kad šaulys, iš pažiūros, buvo labai susižavėjęs okultizmu.

„Jo namuose buvo rasta atitinkamų simbolių“, – pridūrė Ch.Lentjes Meili.

Anot tyrėjų, jokių požymių, siejančių šaulį su teroristais arba ultradešiniųjų judėjimais, nėra.

Pasak Ch.Lentjes Meili, vyras turėjo leidimą ginklui, kurį panaudojo per šaudynes. Kol kas nežinia, ar jis neturėjo psichikos sutrikimų.

Per išpuolį buvo sužeisti trys vyrai. Pasak Ch.Lentjes Meili, po operacijos visų trijų sužeistųjų būklė stabilizavosi.

Po išpuolio įtariamasis pabėgo iš mečetės. Vos prasidėjus paieškoms, už kelių šimtų metrų nuo šaudymo vietos upės pakrantėje po tiltu buvo aptiktas lavonas. Antradienį Ch.Lentjes Meili patvirtino, kad rastas kūnas yra užpuoliko, kuris, kaip manoma, nusižudė.

Tyrėjai mano, kad vyras gyveno vienas.

Jis dirbo vienoje parduotuvėje, bet praėjusį penktadienį darbą metė, nurodė policijos atstovė.

Policijos pareigūnai aptvėrė rajoną ir vėlai pirmadienį su žibintais bei dresuotais šunimis tikrino gatves ieškodami įtariamojo. Vos prasidėjus paieškoms už kelių šimtų metrų nuo šaudymo vietos upės pakrantėje po tiltu buvo aptiktas lavonas.

Šaulys sužeidė tris vyrus

Šveicarijos Ciuricho mieste į musulmonų maldos salę pirmadienį įsiveržė vyras, kuris pradėjo šaudyti ir sužeidė tris vyrus, pranešė policija.

Maždaug 17 val. 30 min. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku nežinomas asmuo atėjo į Islamo centrą ir pradėjo šaudyti, rašoma Ciuricho policijos išplatintame pareiškime.

„Buvo sužeisti trys vyrai, 30, 35 ir 56 metų amžiaus; kai kurie – sunkiai. Įtariamasis pabėgo iš mečetės centrinės stoties link“, – nurodoma pareiškime.

Liudininkai sakė, kad šaudė maždaug 30 metų vyras tamsiais drabužiais ir su tamsia vilnone kepure.

Šveicarijos žiniasklaida pranešė, kad trys sužeisti žmonės buvo rasti gatvėje, kurioje yra minima maldos salė.

Incidento metu maldos salėje buvo maždaug tuzinas žmonių, pranešė naujienų agentūra ATS, remdamasi įvykio vietoje buvusiais liudininkais. Pranešime priduriama, kad maldos buvo suplanuotos 16 val. 45 min. (17 val. 45 min. Lietuvos laiku).

Ten buvę tikintieji yra daugiausia iš Šiaurės Afrikos, Somalio ir Eritrėjos, pranešė ATS.

Kelios Šveicarijos mečetės, tarp jų – viena netoli Ciuricho ir pagrindinė Ženevoje, pastaraisiais mėnesiais žiniasklaidos pranešimuose buvo kaltinamos tuo, kad leidžia vykti savo tikinčiųjų, ypač – jaunesnio amžiaus, radikalizacijai ar ją skatina.

Šveicarijoje gyvena maždaug 8 mln. žmonių, tarp jų – maždaug 450 tūkst. musulmonų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų