COVID-19 užsikrėtęs J. Bolsonaro teigia besijaučiantis labai gerai

COVID-19 susirgęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro teigia besijaučiantis „labai gerai“ ir parekomendavo gyventojams naudoti prieštaringai vertinamą vaistą hidroksichlorokviną.

65-erių J. Bolsonaro paskelbė vaizdo pranešimą feisbuke. Vaizdo įraše iš oficialios rezidencijos prezidentas atrodo geros būklės, tačiau šalia jo nėra ministrų ar patarėjų, taip pat nėra ir vertėjo į gestų kalbą.

Nuo koronaviruso krizės pradžios kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas rimtai nevertino pandemijos grėsmės ir kritikavo Brazilijos valstijų gubernatorių įvestus karantino apribojimus.

J. Bolsonaro tikino praeitos savaitės pabaigoje pasijutęs blogai ir pradėjęs gerti po vieną hidroksichlorokvino tabletę per dieną.

Maliarijai gydyti skirtas preparatas daugelyje šalių buvo vertinamas kaip galimas vaistas nuo COVID-19, tačiau jo efektyvumas moksliškai nėra įrodytas, o šis klausimas suskaldė pasaulio mokslininkų bendruomenę.

„Sakau labai aiškiai, aš gėriau hidroksichlorokviną ir jis suveikė, ačiū Dievui, jaučiuosi gerai. Tegu tie, kurie kritikuoja, pateikia alternatyvą“, – sakė J. Bolsonaro.

Tiesa, jis paneigė kuriantis „propagandą hidroksichlorokvino atžvilgiu“.

Brazilija šiuo metu yra antra labiausiai nukentėjusi nuo pandemijos šalis pasaulyje po Jungtinių Valstijų. Per pastarąsias 24 val. Brazilijoje nuo COVID-19 mirė 1 224 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių