D. Kuleba paaiškino, kodėl Ukraina nenutraukia diplomatinių santykių su Baltarusija

Ukraina kol kas nenutraukia diplomatinių santykių su Baltarusija, nors laiko ją nusikalstamos agresijos bendrininke, kad nesuteiktų Aliaksandrui Lukašenkai papildomų dingsčių priimti „tuos ar kitus sprendimus“.

Tai interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, komentuodamas 20 raketų paleidimą iš Baltarusijos teritorijos Ukrainos valstybingumo dieną.

„Mes neturime iliuzijų dėl Baltarusijos. Mes blaiviai analizuojame įvykius ir stengiamės nesuteikti A. Lukašenkai papildomų dingsčių priimti tuos ar kitus sprendimus. Jau esu viešai sakęs, ir mano pozicija nepasikeitė: jeigu Baltarusijos ginkluotosios pajėgos įžengs į Ukrainos teritoriją, aš tučtuojau siūlysiu nutraukti diplomatinius santykius su ja“, – pabrėžė ministras.  

Anot jo, nėra prasmės sieti Ukrainos apšaudymų iš Baltarusijos teritorijos su šventinėmis datomis.

„Tai, kad Baltarusijos oro erdvėje skraido Rusijos bombonešiai – mūsų kasdienė realybė. Dar sykį noriu pabrėžti – Baltarusija yra nusikalstamos agresijos prieš Ukrainą bendrininkė, dėl to nėra jokių abejonių. Todėl jai ir nebus jokių pateisinimų“, – konstatavo D. Kuleba.

Kaip jau buvo pranešta, liepos 28-ąją, Ukrainos valstybingumo dieną, iš Baltarusijos teritorijos buvo paleista daugiau kaip 20 raketų, iš kurių 9 nukrito Černihivo srities miškuose.


Šiame straipsnyje: Dmytro KulebaBaltarusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių