Daugelį metų Tailande besislapstęs britų narkotikų karalius išduotas JK

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės policija šeštadienį pranešė, kad iš Tailando į tėvynę buvo išduotas ilgus metus slapstęsis britų narkotikų karalius, kuris bus nuteistas kalėti ilgus metus.

55 metų Richardas Wakelingas (Ričardas Veiklingas) 2018 metais pabėgo iš Jungtinės Karalystės po to, kai 2016-aisiais kartu su bendrininkais iš Nyderlandų bandė iš Belgijos į JK įvežti 8 mln. svarų sterlingų (9,29 mln. eurų) vertės skysto amfetamino.

Jis nuteistas už akių 11 metų laisvės atėmimo bausme ir įtrauktas į Jungtinės Karalystės Nacionalinės kovos su nusikalstamumu agentūros (NCA) labiausiai ieškomų asmenų sąrašą.

Anot Tailando policijos, kuri vasarį jį suėmė Bankoke, jis daug metų gyveno Tailando pajūrio kurorte Hua Hine, turėdamas suklastotą Airijos pasą.

Padarysime viską, ką galime, kad sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo vykdytojai būtų patraukti atsakomybėn už savo veiksmus.

Pasak NCA, ketvirtadienį Jungtinės Karalystės ekstradicijos pareigūnai jį atskraidino atgal į Londoną ir po trumpo teismo posėdžio jis iš karto buvo įkalintas.

„Richardas Wakelingas manė, kad išvykdamas iš Jungtinės Karalystės galės išvengti teisingumo, – sakė NCA regioninis tyrimų vadovas Jacque'as Beeras (Žakas Biras).

„Ši byla rodo, kad NCA veikia visame pasaulyje ir kad padarysime viską, ką galime, kad sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo vykdytojai būtų patraukti atsakomybėn už savo veiksmus, nesvarbu, kiek laiko tai užtruktų ir kaip toli jie pabėgtų“, – pridūrė jis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Yra narkotiku platintoju Anglijoje ,ypatingai Yarmoje.Svečiuojantys mačiau kaip apleistuose namuose vyksta narkotikų prekyba. Po jie gaudo Tailande.

Vardar

Vardar portretas
Gavo 11. Už gerą elgesį atbus tik 6. Po to grįš ir gyvens toliau.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių