Pereiti į pagrindinį turinį

ES iškvietė Baltarusijos ambasadorių dėl lėktuvo priverstinio nutupdymo

2021-05-24 14:19

Europos Sąjunga pirmadienį iškvietė Baltarusijos ambasadorių, kad pasmerktų keleivinio lėktuvo priverstinį nutupdymą Minske ir baltarusių valdžią kritikuojančio žurnalisto sulaikymą.

Baltarusijos ambasadorius ES ir Belgijoje Aliaksandras Michnevičius „buvo informuotas apie griežtą ES institucijų ir ES šalių narių pasmerkimą dėl prievartos veiksmo, kuriuo Baltarusijos valdžia sukėlė pavojų keleivių ir įgulos saugumui“, sakoma ES pareiškime.

Pareigūnai „išreiškė ES poziciją, kad šie piktinantys Baltarusijos valdžios veiksmai yra dar vienas akivaizdus bandymas nutildyti visus opozicijos balsus šalyje, ir pareikalavo tuojau pat paleisti“ sulaikytą žurnalistą Ramaną Pratasevičių, sakoma pareiškime.

Belgijos užsienio reikalų ministerija nurodė taip pat iškvietusi A. Michnevičių dėl „nepateisinamų ir nepagrįstų veiksmų“.

Šių žingsnių imtasi kelios valandos prieš ES lyderių susitikimą Briuselyje sankcijoms dėl „Ryanair“ lėktuvo priverstinio nutupdymo Minske aptarti.

Baltarusijoje priverstinai nutupdžius sekmadienį iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ lėktuvą, buvo sulaikytas žurnalistas ir Baltarusijos opozicijos aktyvistas R. Pratasevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų