Per gaisrą maisto fabrike Bangladeše žuvo 52 žmonės

Per didžiulį gaisrą maisto fabrike Bangladeše žuvo mažiausiai 52 pastate ugnies įkalinti žmonės, penktadienį pranešė policija.

Kitus žmones liepsnos vertė šokti pro langus ir iš viršutinių aukštų. Iš viso buvo sužeista per 30 žmonių.

Prie degančio maisto fabriko buvo susirinkę šimtai sielvartaujančių giminaičių ir kitų darbininkų.

Gaisras „Hashem Food and Beverage“ fabrike pramoniniame Rupgandžo mieste, esančiame netoli sostinės Dakos, kilo ketvirtadienį po pietų, o po paros vis dar siautė.

Iš pradžių policija paskelbė, kad žuvo trys žmonės, bet žuvusiųjų skaičius drastiškai išaugo ugniagesiams pasiekus viršutinius aukštus ir pradėjus nešti lauk dešimčių ten įstrigusių darbininkų palaikus.

Apdegę lavonai buvo keliami į greitosios pagalbos automobilius ir vežami į morgus, šaukiant ir raudant žmonėms gatvėje.

Policija išvaikė šimtus aplinkines gatves blokavusių ir su pareigūnais susirėmusių žmonių.

Kai kurie sužeistieji iššoko iš liepsnų greitai apimto šešiaaukščio pastato viršutinių aukštų, sakė policijos inspektorius Sheikhas Kabirulas Islamas (Šeichas Kabirulas Islamas).

Gelbėtojai kovojo su liepsnomis penktajame ir šeštajame aukštuose. Nuo makaronų, vaisių sulčių ir saldainių fabriko stogo ugniagesiai išgelbėjo 25 žmones.

Dakos ugniagesių departamento vadovas Dinu Moni Sharma (Dinus Monis Šarma) sakė, kad gaisras kilo dėl viduje saugotų itin degių chemikalų ir plastiko.

„Kai ugnis bus suvaldyta, viduje vykdysime paieškos ir gelbėjimo operaciją. Tuomet galėsime patvirtinti tolesnes aukas, jei jų bus“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių atstovas Debashishas Bardhanas (Debašišas Bardanas).

Išsigelbėjęs fabriko darbininkas Mohammadas Saifulas (Mohamadas Saifulas) sakė, kad tuo metu, kai kilo gaisras, pastate buvo dešimtys žmonių.

„Trečiajame aukšte abiejų laiptinių vartai buvo uždaryti. Kiti kolegos sako, kad viduje buvo 48 žmonės. Nežinau, kas jiems nutiko“, – pasakojo jis.

Darbininkas Mamunas sakė, kad pirmajame aukšte kilus gaisrui drauge su kitais 13 darbuotojų nubėgo ant stogo, o netrukus visą pastatą užpildė juodi dūmai.

„Ugniagesiai nukėlė mus pasinaudodami virve“, – žurnalistams sakė jis.

Dūmų stulpams kylant virš pastato daug prie jo susirinkusių giminaičių sakė bijantys blogiausios baigties.

Nazrulas Islamas sakė: „Atvykome čia, nes mano dukterėčia kurį laiką neatsiliepė į skambučius. O dabar telefonas neskamba išvis. Nerimaujame.“

Gaisras Rupgandže yra dar vienas incidentas iš ilgos virtinės įvykių, gadinančių Bangladešo įvaizdį dėl saugumo pramonės objektuose ir gyvenamuosiuose pastatuose.

2019 metų vasarį mažiausiai 70 žmonių žuvo per gaisrą Dakos butuose, kur neteisėtai buvo laikoma cheminių medžiagų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių