Galingas sprogimas Pakistano mečetėje: žuvo du žmonės

  • Teksto dydis:

Netoli pietvakarinio Pakistano Kvetos miesto esančioje mečetėje per penktadienio pamaldas driokstelėjus galingam sprogimui žuvo mažiausiai du maldininkai, o dar per 20 žmonių buvo sužaloti, pranešė policija.

Beludžistano provincijos policijos viršininkas Mohsinas Hassanas Buttas (Mohsinas Hasanas Butas) sakė, kad bomba buvo palikta Kučlano, esančio netoli Kvetos, mečetėje ir susprogdinta nuotoliniu būdu.

„Du žmonės, įskaitant mečetės imamą, žuvo, o dar 25 buvo sužeisti per savadarbio sprogstamojo įrenginio sprogimą mečetėje“, – teigė jis.

Kitas policijos pareigūnas, Abdul Razzaqas Cheema (Abdul Razakas Čima), patvirtino, kad toks incidentas įvyko netoli Beludžistano provincijos sostinės Kvetos, bei patvirtino aukų skaičių.

Už išpuolį atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet anksčiau panašių atakų Beludžistane yra surengę pakistaniečių kovotojai.

Pakistano didžiausią ir skurdžiausią provinciją Beludžistaną jau daugelį metų krečia separatistų ir islamistų sukilimai bei religiniai konfliktai.

Šiame regione Kinija vykdo kelis didelės apimties projektus pagal Kinijos ir Pakistano ekonominio koridoriaus (China-Pakistan Economic Corridor, CPEC) programą, kurios tikslas – sujungti Kinijos šiaurės vakarinį Sindziango regioną su Arabijos jūros uostamiesčiu Gvadaru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Neleiskit LL prie atviros ugnies!

Slabotke

Slabotke portretas
Kazkas pirstelejo,o zurnaliugos uzrase,kad ivyko galingas sprogimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių