Garsus Rusijos advokatas – apie gegužės 9-osios V. Putino planus: jis nedrįs to padaryti

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai nesutiks gegužės 9-ąją paskelbti karo Ukrainai ir sutelkti gyventojų, praneša Unian remdamasi „Today“.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos politikas ir garsus advokatas Markas Feiginas.

„Man atrodo, kad jie dar nedrįs to padaryti. Bet aišku, kad jis turi šį planą. Taip yra todėl, kad kariuomenei reikia šios mobilizacijos, jie sprendžia savo problemas. Jie bijo prisiimti atsakomybę dėl operacijos nesėkmės. Ir todėl jie gali manyti: mums trūksta 100 tūkst. karių, dar kažko. Todėl skelbkite mobilizaciją ir taip užsitikrinsime rezultatą“, – kalbėjo teisininkas.

Pasak M. Feigino, Rusijos karinė vadovybė nesėkmes Ukrainoje V. Putinui gali aiškinti pajėgų trūkumu. Garsus advokatas, žmogaus teisių aktyvistas tvirtina, kad pats V. Putinas supranta mobilizacijos rizikas.

Markas Feiginas/Scanpix nuotr.

„Pirma, tai gali nepavykti – žmonės paprasčiausiai dezertyruos. Antra, nežinoma, kaip šie žmonės elgsis. Ne visi trokšta mirti Ukrainoje ir gali elgtis visiškai nenuspėjamai“, – aiškino jis.

Ne visi trokšta mirti Ukrainoje ir gali elgtis visiškai nenuspėjamai.

Primename, kad JAV ir Vakarų pareigūnai skelbė apie V. Putino ketinimą gegužės 9-ąją oficialiai paskelbti karą Ukrainai. Anot jų, tai leistų paskelbti visuotinę mobilizaciją ir sutelkti Rusijos pajėgų rezervą, nes invazijos pastangos ir toliau silpsta.

Iki šiol V. Putinas primygtinai reikalavo žiaurų du mėnesius trunkantį konfliktą vadinti „specialia karine operacija“, uždrausdamas tokius žodžius kaip invazija ir karas.

„Manau, kad jis bandys eiti tolyn nuo savo „specialiosios operacijos“, – praėjusią savaitę LBC radijui sakė Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace‘as. – Jis ruošia dirvą tam, kad galėtų pasakyti: „Žiūrėkite, dabar tai yra karas prieš nacius, ir man reikia daugiau žmonių. Man reikia daugiau rusų patrankų mėsos“.

Oficialus karo paskelbimas gegužės 9 dieną galėtų sustiprinti visuomenės paramą invazijai. Pagal Rusijos įstatymus tai taip pat leistų V. Putinui mobilizuoti rezervines pajėgas ir šauktinius, kurių, pasak pareigūnų, Rusijai labai reikia, nes vis labiau trūksta karių.

Kiti gegužės 9 dienos V. Putino variantai – aneksuoti separatistines Luhansko ir Donecko teritorijas rytų Ukrainoje, smarkiai prasiveržti link Odesos pietuose arba paskelbti, kad visiškai kontroliuoja pietinį Mariupolio uostamiestį.


Šiame straipsnyje: Markas Feiginaskaras UkrainojemobilizacijakarasGegužės 9-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių