Graikijos premjeras prašo per traukinių katastrofą žuvusių žmonių šeimų atleidimo

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) sekmadienį paprašė per didžiausią šalies traukinių katastrofą žuvusių žmonių šeimų atleidimo.

„Kaip premjeras visų, ypač aukų giminaičių, turiu [paprašyti] atleidimo“, – rašė jis pareiškime šalies gyventojams.

Antradienį įvykęs traukinių susidūrimas, kai žuvo 57 žmonės, išprovokavo didžiulį pasipiktinimą, visoje šalyje protestavo tūkstančiai žmonių. Visuomenė piktinosi, kad vyriausybė nesugeba valdyti geležinkelių tinklo.

Larisos miesto centrinėje Graikijoje stoties viršininkas prisiėmė atsakomybę už avariją, per kurią abu traukiniai kelis kilometrus važiavo tais pačiais bėgiais.

Kaip premjeras visų, ypač aukų giminaičių, turiu paprašyti atleidimo.

Traukinyje buvo daug studentų, grįžtančių iš atostogų savaitgalį, todėl žuvo mažiausiai devyni Salonikų Aristotelio universitete studijuojantys jaunuoliai, o dar 26 buvo sužeisti.

K. Micotakis, kuris šį pavasarį sieks būti perrinktas, dėl nelaimės kaltino „tragišką žmogiškąją klaidą“.

Pikti protestai

Tuo metu tūkstančiai įpykusių protestuotojų sekmadienį susirinko prie parlamento Atėnuose - studentų, geležinkelininkų ir valstybės tarnautojų kvietimu.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai matė smurtinių susirėmimų tarp policijos ir protestuotojų.

Katastrofos aukoms atminti protestuotojai paleido į dangų šimtus juodų balionų, kai kas laikė užrašus „Šalin žudikų vyriausybes“.

Kai kurie demonstrantai padeginėjo šiukšliadėžes ir svaidė Molotovo kokteilius, o policija panaudojo ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas.

Pasak policijos, priešais parlamentą reikalauti atsakomybės už katastrofą buvo susirikę 12 tūkst. žmonių.

Traukinių ir metropoliteno eismą buvo paralyžiavęs streikas.

Žuvusiųjų artimieji sekmadienį taip pat turi surengti paminėjimą prie Larisos geležinkelio stoties, netoli katastrofos vietos.

Stoties viršininkas sekmadienį turi stoti prieš teisėją ir gali būti apkaltintas nužudymu per aplaidumą. Jo pasirodymas teisme buvo planuojamas ankstesnę dieną, bet buvo atidėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kas nuo tu tusciu zodziu pasikeis nebent moraliskai isaugos savo kede nes tiesiogiai tai ne jis kaltas o visa sistema kurioje u spec t randa spagu diversijoms manau tas ir ivyko ???===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių