Pereiti į pagrindinį turinį

Husiai teigia, kad per išpuolį Adeno įlankoje nukentėjo JAV laivas

2024-01-19 08:07
BNS inf.

Jemeno husių sukilėliai anksti penktadienį pareiškė surengę dar vieną išpuolį prieš JAV laivą po to, kai Jungtinės Valstijos pradėjo naujus smūgius prieš sukilėlių taikinius dėl jų agresijos prieš laivus Raudonojoje jūroje ir aplink ją.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Nors Irano remiami sukilėliai tvirtino, kad pataikė į komercinį laivą Adeno įlankoje, JAV kariuomenė vėliau pareiškė, kad grupuotės raketos nepasiekė tikslo.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime husiai teigė, kad jų jūrų pajėgos įvykdė operaciją prieš amerikiečių laivą, įvardytą kaip „Chem Ranger“, panaudodamos kelias jūrines raketas, pasiekusias tikslą.

Jie nenurodė nei naujausio išpuolio tarptautiniuose laivybos keliuose laiko, nei kitų detalių.

JAV kariuomenės centrinis štabas (CENTCOM) pranešė, kad ketvirtadienio vakarą husiai „paleido dvi priešlaivines balistines raketas į su Maršalo salų vėliava plaukiojantį, JAV priklausantį ir Graikijos valdomą tanklaivį „M/V Chem Ranger“.

„Įgula pastebėjo, kad raketos pataikė į vandenį netoli laivo. Pranešimų apie sužeistuosius ar žalą laivui negauta“, – platformoje „X“ pranešė štabas.

Dėl besitęsiančios husių agresijos prieš laivus Raudonojoje jūroje ir aplink ją JAV ir britų pajėgos surengė smūgius Jemene. Ketvirtadienį Jungtinės Valstijos pranešė apie naujausią ataką prieš husių taikinius.

Interneto svetainėje „Marine Traffic“ rašoma, kad „Chem Ranger“ buvo cheminių medžiagų tanklaivis, plaukiantis iš Džidos, Saudo Arabijos, į Kuveitą.

Jungtinės Karalystės jūrų rizikos valdymo bendrovė „Ambrey“ teigė, kad cheminių medžiagų tanklaivis, plaukiantis tuo pačiu maršrutu, pranešė apie incidentą į pietryčius nuo Jemeno Adeno uosto.

„Į įvykį sureagavo Indijos karo laivas“, – sakoma pranešime.

Britų jūrų prekybos operacijų tarnyba (UKMTO), nenurodydama laivo, taip pat pranešė apie incidentą toje pačioje vietovėje ir pridūrė, kad laivas ir įgula yra saugūs, o laivas plaukia į kitą uostą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų