Indonezijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius viršijo 10,8 tūkstančio

Indonezijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius viršijo 10,8 tūkstančio, per parą jis padidėjo 292.

Tokius duomenis šeštadienį pateikė oficialus Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Ahmadas Yuriantas.

Jis taip pat informavo, kad per parą mirė 31 pacientas. Iš viso Indonezijoje nuo pandemijos pradžios jau mirė 831 žmogus, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas. Daugiau kaip 1,6 tūkstančio žmonių pasveiko.
 
Indonezijos vyriausybė tik kovo 2 d., vėliau nei kitos Pietryčių Azijos šalys, patvirtino pirmuosius infekcijos atvejus.

Ekspertų nuomone, šalyje užsikrėtusiųjų koronavirusu gali būti kur kas daugiau, kadangi tyrimų skaičius Indonezijoje yra vienas mažiausių pasaulyje – milijonui žmonių tenka tik 99 testai.

Kaimyninėje Malaizijoje šis rodiklis sudaro 2 tūkstančius milijonui, o Pietų Korėjoje ar Singapūre – 10 tūkstančių. Pasak specialistų, Džakarta, kad pasiektų panašų lygį, turi atlikti apie 2,7 milijono tyrimų, o iki šiol šalyje atlikti tik 76 tūkstančiai testų.
 
Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių.

Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,2 milijono, mirė daugiau kaip 230 tūkstančių infekuotųjų.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių