Pereiti į pagrindinį turinį

Irano Nobelio taikos premijos laureatei skirta dar viena laisvės atėmimo bausmė

2024-10-25 22:50

Irano teismai Nobelio taikos premijos laureatei Narges Mohammadi, jau kalinamai Teherane, skyrė papildomą šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už „nepaklusnumą“ ir kalėjimo administracijos nurodymų ignoravimą.

Narges Mohammadi
Narges Mohammadi / Scanpix nuotr.

Kaip teigiama N. Mohammadi šeimos ir draugų „Instagram“ profilyje paskelbtame pranešime, šis nuosprendis yra teismų sistemos atsakas į jos nuolatinius protestus prieš mirties bausmės vykdymą šalyje.

Grupė šalininkų taip pat pasmerkė naująją laisvės atėmimo bausmę dėl 52 metų moters sveikatos būklės. Jie teigia, kad jai reikalinga medicininė priežiūra, tačiau liūdnai pagarsėjusio Teherano Evino kalėjimo, kuriame ji laikoma, vadovybė atsisako ją suteikti.

N. Mohammadi serga širdies liga ir teigiama, kad jos sveikata labai pablogėjo.

Pranešama, kad Nobelio taikos premijos laureatė bus laikoma nelaisvėje dar mažiausiai dvejus metus. Pastaraisiais metais ji buvo suimta 13 kartų ir kiekvieną kartą jai buvo skirtos ilgos įkalinimo bausmės.

Žmogaus teisių aktyvistei Nobelio taikos premija buvo paskirta 2023 metais už kovą prieš moterų priespaudą Irane ir prieš mirties bausmę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų