Ispanijoje per parą mirė 832 žmonės, bendras aukų skaičius – 5 690

Testavimo apimtis padidinusios Ispanijos vyriausybė šeštadienį paskelbė, kad mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 5 690, kai per pastarąsias 24 valandas mirė rekordiškai daug žmonių – 832.

Ispanijoje COVID-19 aukų skaičius yra antras pasaulyje po Italijos, kur mirė 5 690 žmonių. Patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje padidėjo iki 72 248.

Nors naujausi Ispanijos skaičiai rodo, kad per parą užsikrėtimo atvejų padaugėjo daugiau kaip 8 tūkstančiais, naujų atvejų koeficientas atrodo mažėjantis ir pareigūnai sako, kad epidemija tikriausiai artėja prie savo piko.

Labiausiai paveiktas Ispanijos regionas ir toliau yra Madridas: čia užregistruoti 2 757 mirties ir 21 520 užsikrėtimo atvejų. Ligoninės ir morgai perpildyti, regiono valdžia įrengia antrą laikiną morgą viename nenaudojamame valstybiniame pastate netoli oro uosto. Pirmas toks morgas buvo atidarytas praėjusią savaitę ledo arenoje parduotuvių centre „Palacio de Hielo“.

Vyriausybė suteikė armijai įgaliojimus esant ekstremaliai padėčiai paimti ir pervežti lavonus.

Prieš dvi savaites Ispanijoje paskelbtas beprecedentis karantinas galios mažiausiai iki balandžio 11 dienos.

Anksčiau šeštadienį į Ispaniją iš Kinijos buvo pristatyta 1,2 mln. kaukių sveikatos apsaugos, transporto ir pašto darbuotojams, kariškiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių