Izraelio premjeras žada intensyvinti atakas prieš „Hamas“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį perspėjo, kad žydų valstybė suintensyvins smūgius, nutaikytus į Gazos Ruožą valdantį islamistų judėjimą „Hamas“, dviem izraelietėms žuvus per raketų atakas iš palestiniečių anklavo.

„Nuo vakar kariuomenė surengė šimtus atakų prieš „Hamas“ ir „Islamo Džihadas“ [grupuotę] Gazoje... Ir mes toliau intensyvinsime savo atakų galią“, – sakoma premjero biuro paskelbtame B. Netanyahu vaizdo kreipimesi.

Ministras pirmininkas pridūrė, kad „Hamas“ „bus smogta būdais, kurių jie nesitiki“.

Izraelio lyderis pasisakė paskelbus, kad dvi moterys žuvo pietiniame Aškelono mieste per raketų, paleistų iš Gazos Ruožo, smūgius.

„Smerkiame dviejų izraeliečių moterų žūtį ir prašome jūsų laikytis nurodymų dėl saugumo“, – kreipdamasis į izraeliečius sakė B. Netanyahu, sudalyvavęs saugumo pasitarime šalies pietuose.

„Hamas“ nurodė antradienio popietę per penkias minutes paleidęs 137 raketas į Aškeloną ir šalimais esantį Ašdodo miestą. Tokia masine raketų salve buvo siekiama viršyti Izraelio oro erdvės gynybos sistemos pajėgumus.

Izraeliečių kariuomenė savo ruožtu suintensyvino aviacijos smūgius prieš įtariamas „Hamas“ ir „Islamo džihado“ pozicijas Gazos Ruože. Anklavo sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad nuo pirmadienio per tokius smūgius žuvo mažiausiai 26 žmonės, įskaitant devynis vaikus.

„Eliminavome vadų, smogėme daugeliui svarbių taikinių ir nusprendėme atakuoti smarkiau bei didinti atakų tempą“, – sakė B. Netanyahu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
sita yahugyvuli sodint uz grotu del korupcijos bet matai mosad parankus ir sionistam nes deda by... i ant visu....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių