Pereiti į pagrindinį turinį

J. Bidenas pažadėjo – sprogdinimų Kabule organizatoriai bus surasti

2021-08-27 04:51

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį pažadėjo surasti kaltininkus, organizavusius mirtininkų sprogdintojų atakas Kabule, nusinešusias trylikos amerikiečių karių gyvybių, taip pat pabrėžė, kad po šio išpuolio Jungtinės Valstijos tęs tūkstančių civilių evakuaciją iš Afganistano.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / Scanpix nuotr.

„Tie, kas įvykdė šią ataką, taip pat bet kas, norintis pakenkti Amerikai, žinokite – mes neatleisime. Mes neužmiršime. Mes jus medžiosime ir priversime už tai sumokėti“, – pabrėžė J. Bidenas.

Kreipdamasis į tautą iš Baltųjų rūmų prezidentas gyrė žuvusius amerikiečius karius kaip didvyrius, išreiškė užuojautą jų šeimoms, bet pabrėžė, kad evakuacijos misija Kabule bus tęsiama kaip planuota, iki paskutinių JAV pajėgų išvedimo iš Afganistano numatyto galutinio termino – rugpjūčio 31-osios.

„Teroristai mūsų neatgrasys. Neleisime jiems sustabdyti mūsų misijos. Evakuaciją tęsime“, – sakė J. Bidenas.

Teroristai mūsų neatgrasys. Neleisime jiems sustabdyti mūsų misijos. Evakuaciją tęsime.

Jis dar kartą patvirtino, kad paskutiniai JAV kariai iš Afganistano išvyks rugpjūčio 31 dieną, ir nurodė, kad amerikiečių pajėgos iki to laiko stengsis išskraidinti iš Kabulo kiek įmanoma daugiau žmonių.

J. Bidenas priminė, kad išlieka „galimybė kelias ateinančias dienas, nuo dabar iki rugpjūčio 31-osios, juos išgabenti“.

„Žinome grėsmę; žinome, kad visiškai tikėtina, kad bus įvykdyta kita ataka. Kariuomenė padarė išvadą, kad mes turėtume tai padaryti. Ir manau, kad jie teisūs“, – kalbėjo prezidentas.

J. Bidenas taip pat sakė nematęs jokių įrodymų, kad Talibanas būtų susimokęs su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais vykdyti pražūtingas atakas Kabule.

„Iki šiol nė vienas iš ten esančių [kariuomenės] vadų man nepateikė jokių įrodymų, kad buvo sąmokslas tarp Talibano ir ISIS įvykdyti tai, kas nutiko šiandien“, – pareiškė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų