J. Borrellis: ES rengia naujas sankcijas Baltarusijai

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pirmadienį sakė, kad blokas rengia ketvirtą sankcijų Baltarusijos valdžiai paketą.

„Režimas tęsia represijas prieš savo paties piliečius, [tęsia] jų bauginimą. Dabar jie nusitaikė į lenkų bendruomenę“, – sakė J. Borrellis po ES užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje.

„Rengiame kitą sankcijų paketą ir tikiuosi, kad jis bus priimtas artimiausiomis savaitėmis“, – pridūrė J. Borrellis.

ES jau paskelbė sankcijas Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai ir 87 su režimu susijusiems pareigūnams bei verslininkams. Jiems taikomi turto įšaldymas ir vizų draudimas.

A. Lukašenka paskelbė per rugpjūtį įvykusius rinkimus laimėjęs šeštą prezidento kadenciją. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Po rinkimų šalyje kilo beprecedenčiai protestai, o valdžia ėmėsi brutalių priemonių. Buvo sulaikyta tūkstančiai žmonių, keli žmonės žuvo, opozicijos lyderiai buvo įkalinti ar priversti pasitraukti į užsienį.

Ankstesnį sankcijų Baltarusijai paketą ES paskelbė gruodį. Be kitų, jos taikomos septynioms firmoms, kaltinamoms A. Lukašenkos režimo rėmimu.

Kol kas Rusijos lyderio Vladimiro Putino remiamas A. Lukašenka nepasiduoda Vakarų spaudimui, apimančiam ir JAV sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
KA JAU TU JOSEFAI VIENA TAVO AKIS JAU NEATSIMERKIA O VISDAR AŠ AŠ KAS TU AŠ SENBIZDA PATYLĖK

kauniete

kauniete portretas
STOROŠO DRAUGELIS SENAS GĖJUS ŠLIKŠTYNĖ

Keistoka

Keistoka portretas
Nukrioses senelis dar kazkam diriguoja. Juk Baltarusija ne NATO nare bet kisa savo pasenusi snapa.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių