Japonijoje – pirmasis mirties nuo koronaviruso atvejis

Į devintą dešimtį įkopusi moteris tapo pirmuoju žmogumi Japonijoje, kuris mirė užsikrėtęs naujuoju koronavirusu, paskelbė šalies sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato. Vis dėlto, pabrėžė ministras, kol kas neaišku, ar moteris mirė būtent nuo viruso.

„Ryšys tarp naujojo koronaviruso ir žmogaus mirties vis dar neaiškus“, – pareiškė K. Kato.

„Tai yra pirmoji mirtis žmogaus, kuriam buvo patvirtinta infekcija“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

K. Kato teigimu, Kanagavos prefektūroje gyvenusi moteris pajuto viruso simptomus sausio 22 d., o vasario 1-ąją ji buvo paguldyta į ligoninę.

„Jai buvo įtartas naujasis koronavirusas, todėl buvo atlikti tyrimai. Teigiami tyrimo rezultatai gauti po jos mirties“, – teigė ministras.

Japonija šiuo metu bando susitvarkyti su daugiau nei 200 patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atveju kruiziniame laive, kuriame nuo vasario pradžios įvestas karantinas.

Laive buvę žmonės, kuriems diagnozuotas koronavirusas, vežami į ligoninę, penki iš jų yra sunkios būklės.

Ketvirtadienį Japonijos sveikatos apsaugos institucijos paskelbė, kad leis kruiziniame laive įstrigusiems senyvo amžiaus žmonėms išlipti iš laivo ir likusį karantino laiką praleisti vyriausybės numatytuose būstuose, tačiau tik tuo atveju, jei tyrimai patvirtins, kad jie neužsikrėtė koronavirusu.

Iki šiol kruiziniame laive yra 218 žmonių, kuriems patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, kurį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pavadino COVID-19.

Laive karantinas galioja dvi savaites – iki vasario 19 d. Be užsikrėtusiųjų kruiziniame laive, Japonijoje užfiksuoti dar 28 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Tarp jų yra ir iš Kinijos Hubėjaus provincijos, kur prasidėjo protrūkis, evakuotų japonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

argi?

argi? portretas
Kažkaip, per mažai ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių